31 évesen visszavonul a világbajnok francia védő, Raphael Varane

2024. szeptember 25. – 18:00

Másolás

Vágólapra másolva

Miután súlyos térdsérülést szenvedett az olasz első osztályban szereplő Como játékosaként, bejelentette visszavonulását Raphael Varane, a Real Madrid és a Manchester United korábbi hátvédje. Varane 31 évesen döntött így, ami kifejezetten fiatalnak számít, térdsérülése azonban nem engedi tovább játszani.

Varane a francia válogatottal 2018-ban világbajnoki címet ünnepelhetett, 2022-ben pedig ezüstérmet. Legnagyobb klubsikereit a Real Madriddal érte el, a Madridban töltött tíz idényéből négyben BL-t is nyert a csapat. Innen 2021-ben a Manchester Unitedbe igazolt, majd idén az olasz Comóba.

„Ragaszkodom a legmagasabb szinthez, erőm teljében akarok visszavonulni, nem csupán ragaszkodni a játékhoz. Nagy adag bátorság kell ahhoz, hogy a szívedre és az ösztöneidre hallgass. Elestem és felkeltem ezerszer, és most itt a pillanat, hogy megálljak, és szögre akasszam a cipőmet azzal, hogy az utolsó meccsemen trófeát nyertem a Wembley-ben” – írta a Como Twitter-oldalán, utalva a Manchester Uniteddel elért FA-kupagyőzelmére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!