Elvesztette az eszméletét a diósgyőri focista, de ez meg se kottyant neki, még gólt is rúgott

2024. szeptember 22. – 10:53

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó bajnokság egyik szombati mérkőzésének második félideje ijesztő jelenettel indult. A diósgyőri Gera Dániel egy párharc után a földre esett a 47. percben, és a játékosok valamint a játékvezető reakciójából úgy látszott, elveszítette az eszméletét.

Ahogy az M4 felvételén és lassításán látni lehet, az újpesti Lacoux vállával ütközött, szándékosságról szó sem lehetett, utána terült el a felezővonal közelében. Rövid ápolás után visszajöhetett a pályára, tökéletesen magánál volt, ugyanolyan lendülettel vállalta be a párharcokat, mint az ápolása előtt. Húsz perccel később úgy látszott, ő lehet a vendégcsapat nyerő embere, de a találatát a VAR kezezés miatt elvette.

Ilyenkor az orvos felelőssége, hogy visszaengedi-e a pályára a játékost, figyelik a tekintetét, a protokoll szerint kérdéseket tesznek fel neki, és úgy tűnik, az ijedtség nagyobb volt.

Emlékezetes eset, ami a 2014-es vb-döntőben történt, amikor a német középpályás, Kramer megkérdezte az olasz játékvezetőtől, Rizzolitól, hogy ez már tényleg a vb-döntő? Ekkor a bíró azt tanácsolta, cseréljék le, mert az ütközés még érezhetően benne maradt.

Gera azt mondta a meccs után az M4-nek, hogy meg se kottyannak neki az ilyenek. Az elvett gólja miatt viszont olyan érzése van, mintha kitépték volna a szívét.

Az Újpest és a DVTK találkozója így gól nélkül ért véget. Az Újpest 10 ponttal a harmadik a tabellán, a Diósgyőr a kilenccel a hetedik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!