Vereség az éllovas Indiától a sakkolimpián, távolodik a dobogó

2024. szeptember 16. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

A legnagyobb favorit, egyben az eddigi legkeményebb ellenfél várt a negyedik helyen álló magyar férfi válogatottra a budapesti sakkolimpián. Az öt forduló után szintén öt győzelemmel vagyis tíz ponttal álló, de az első helyezett Indiánál a keddi szünnap előtt nem is jöhetett volna keményebb ellenfél.

Az első táblán Rapport Richárd világossal gyorsan remizett Gukessel, a harmadikon a szintén világossal játszó Szjugirov Szanan a kezdeti magabiztos állását lerontotta, és riválisa, Erigaisi folyamatosan fölénybe került, és győzött.

Gledura Benjámin a negyedik asztalnál világossal nem tudta feltartóztatni a nála a rangsorban száz ponttal előrébb álló Viditet, és bármennyire küzdött is, veszített. Lékó Péter sötéttel ugyancsak nagy csatában volt Pragnanadhaa ellen, és végig stabilan tudta tartani a döntetlent, és így lett 3-1-es vereség a vége. Ezzel az eredménnyel valószínűleg kiszorul az első tízből a magyar csapat, így egy könnyebb ellenféllel szemben kell majd folytatni.

A magyar B csapat 2-2-re végzett Bangladessel szemben, a C csapat megverte Thaiföldöt.

A magyar női csapat Peruval szemben döntetlenre végzett, a B csapat kikapott a franciáktól, míg a magyar C Dominikával szemben maradt alul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!