Bubival érkezett meg a sakkolimpiára Magnus Carlsen világbajnok norvég sakkozó

2024. szeptember 14. – 13:43

Másolás

Vágólapra másolva

„Bubival gyorsabb: Magnus Carlsen ötszörös világbajnok norvég sakkozó így érkezett meg a budapesti sakkolimpiára” – írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester. A sakkolimpia szabályzata legfeljebb 15 perces késést enged meg, de pénteken a főbíró többször is csúsztatta a kezdést a közlekedés nehézségei miatt – ennek köszönhető, hogy a 33 éves norvég sakkozó végül asztalhoz tudott ülni, noha a tervezett kezdésnél, azaz 15 óránál később ért oda.

„Más hotelben lakom, mint a többiek, és úgy volt, hogy felvesznek. Hirtelen szóltak, hogy csak nagyjából öt perccel a három órás kezdés előtt tudnak odaérni hozzám. Feltettem magamnak a kérdést, hogy most mi a fenét csináljak. Világos volt, hogy autóval nem érek oda idejében a közlekedés miatt, arra gondoltam, mi lenne, ha biciklivel mennék... A probléma az volt, hogy nem igazán tudtam, merre kell menni, így picit zavart voltam, mert meg kellett találnom a helyes utat, és közben olyan gyorsan kellett tekernem, amennyire csak tudtam” – idézte a Nemzeti Sport Carlsent.

A norvég sportoló ezután végül rátalált a jó irányra. „Szerencsém volt, idejében megérkeztem a versenyterembe” – mondta még Carlsen, akit a BOK Csarnoknál videóztak le, miközben megérkezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!