Sakkolimpia: Perun is átgázoltak a férfiak, a nők Ecuadort verték

2024. szeptember 12. – 20:05

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti sakkolimpia második játéknapján Magyarország Perut kapta meg, és a várakozásoknak megfelelően simán nyert. A szerdán még pihenő Rapport Richárd a világos bábukat vezetve múlta felül Jorge Corit. Az éltáblás magyar nagymester kedvező állást alakított ki, és a hetedik sorra előretörő gyalogját riválisa egy bástyával tudta csak feltartóztatni. A hátrányban lévő Cori a 28. lépésben vesztőt húzott, Rapport kihasználta a lehetőséget, és az időzavarban lévő perui fel is adta 30 lépés után a küzdelmet.

Mivel Lékó Péter pihent, a második táblán az oroszból magyarrá váló Szjugirov Szanan vezette a sötét bábukat, és egy nem könnyű bástyavégjátékban érvényesítette gyalogelőnyét, amivel szintén megszerezte a teljes pontot Gianmarco Leiva ellen, ez volt egyébként a leghosszabb parti.

Berkes Ferenc a harmadik táblán remizett, a negyediken Gledura Benjámin sötéttel vezetett egy szép támadást, és megverte Miguel Fernandezt.

A magyar B csapat két győzelemmel és két döntetlennel verte Skóciát, Kozák Ádám és Bánusz Tamás győzött. Mindkét magyar válogatott négy pontot gyűjtve a 100 százalékos teljesítménnyel a mezőny élén áll, de a java most következik, hogy a pénteki, 15 órakor kezdődő fordulóban ki lesz az ellenfél, csak két órával a start előtt derül ki.

A magyar C csapat a lényegesen erősebb lengyelekkel szemben jól tartotta magát, de itt is érvényesült a papírforma, és a lengyelek nyertek.

A nők Ecuadort kapták, Hoang Trang és Papp Petra sötéttel nyert, míg Lázárné Vajda Szidónia világossal. Terbe Julianna döntetlenre végzett egy maratoni csata végén. A B csapatban Mihók-Juhász Barbara, Lakos Nikoletta és Terbe Zsuzsa is nyert, Karácsonyi Kata remizett, így verték meg Izlandot. A harmadik számú magyar női csapat veszített a spanyolokkal szemben.

A nőknél is hibátlan eddig mindkét magyar csapat, de a neheze most jön, mert már a harmadik fordulóban összekerülhetnek egy erős csapattal.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!