„Az agysérülését az oxigénhiány miatt nem tudtuk, amíg magához nem tért” – mondja Ónodi Henrietta testvére az olimpiai bajnokról

2024. szeptember 2. – 07:04

Másolás

Vágólapra másolva

„Majdnem két hónapig kómában volt, az agysérülését az oxigénhiány miatt nem tudtuk, addig, amíg magához nem tért. Két hónap után derült ki, milyen komoly agysérülése van” – mondta Ónodi Klauser Barbara, Ónodi Henrietta testvére az olimpiai bajnok tornászról.

Vujity Tvrtko riporter Amerikában beszélgetett vele, a YouTube-ra feltöltött videóját a Blikk szemlézte. Eszerint Ónodi Henrietta jelenleg egy jacksonville-i rehabilitációs klinikán van, és néhány szóban tud csak kommunikálni.

Testvére szerint nincs szállítható állapotban, ő azt mondta róla: „Egy ilyen súlyos agysérülésnél, mint ami Heninél van, nagyon hosszú idő, egy maraton, hogy rendbe jöjjön. Azt, hogy meddig jutunk el nála a fejlődésben, nem lehet tudni még.”

Ónodi Barbara a testvére esetleges gyógyulásáról azt mondta: „Nem akarok negatívan gondolkozni erről, hogy mi lesz majd, nagyon kevés idő telt még el ahhoz, hogy azt mondjuk, itt a vége, eddig jutunk el vele. Az ő sérüléséhez mérten az az idő, ami eltelt, az nagyon kevés. Valakinek 6-8 évébe is beletelik, hogy felépüljön, nagyon az elején vagyunk még. Még az sem volt biztos két hónapig, hogy életben marad, amikor a kómából kijött, és láttuk az agysérülését, onnantól, hogy most hol tartunk, ez fantasztikus.”

Ónodi Henrietta idén márciusban kapott szívrohamot, amikor összeesett egy floridai élelmiszerboltban. Akkor azonnal kórházba szállították, útközben többször is megállt a szíve. Miután az orvosoknak sikerült stabilizálni, a tornászon életmentő műtétet hajtottak végre. A doktorok szerint a tornász több artériája is elzáródott.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!