Sofron kórházba került, a magyar hokiválogatott nem lesz ott az olimpián

2024. augusztus 30. – 23:15

Sofron kórházba került, a magyar hokiválogatott nem lesz ott az olimpián
A szlovák Marek Hrivik próbál gólt ütni Vay Ádám kapusnak a férfi jégkorong olimpiai selejtezőtorna 2. fordulójában játszott Szlovákia-Magyarország mérkőzésen Pozsonyban 2024. augusztus 30-án. A szlovák válogatott 7-3-ra győzött Fotó: Jakub Kotian / TASR / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Majoross Gergely, a magyar férfi jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya büszke a csapatára, ami pénteken 7-3-ra kapott ki a pozsonyi teltház előtt az olimpiai bronzérmes szlovákoktól a 2026-os, milánói olimpiai kijutásról döntő torna második fordulójában.

„Szerettünk volna minél tovább közelebb maradni a szlovákokhoz, és ez néhány buta hibát leszámítva sikerült is. Szívvel, lélekkel küzdöttünk minden cserében, megtettük, amit lehetett. Nem mindennapi lehetőség a mindenkori magyar válogatottnak, hogy Pozsonyban, telt ház előtt játszhasson. A hajrában azért kellett időt kérni, nehogy pár perc alatt elrontsuk azt, amit ötven perc alatt felépítettünk” – mondta az MTI-nek Majoross.

A szakvezető hozzátette, három iszonyatosan nehéz ellenféllel kell megmérkőzniük négy nap alatt, de cseréről cserére haladnak, igyekeznek fejlődni.

„Ausztria játéka meggyőző volt a szlovákok ellen csütörtökön, ellenük is nehéz lesz vasárnap, de azt várom, amit mindig: nagy odaadással, fegyelmezetten játsszunk! Minden riválisunknál sok játékos hokizik magasan jegyzett bajnokságokban, így lehet fejlődni, szintet lépni, és szeretnénk, ha rendszeressé válna, ha ilyen komoly válogatottakkal találkozhatnánk” – fogalmazott Majoross.

Elmondta, a második harmadban a palánknak csapódó Sofron Istvánt kórházba szállították, ott nézik meg, hogy a sérülése milyen súlyos.

A harminc védéssel záró, Poprádon légiós Vay Ádám kiemelte, most megtapasztalták, milyen érzés ekkora közönség előtt a hazai szlovák válogatottal mérkőzni. „Nem a helyi ligások ellen küzdöttünk, hanem egy nagy nevekkel megerősített szlovák válogatottal, Pozsonyban, telt ház előtt, és mégis volt sanszunk egy szép eredményre. Nagyon elfáradtunk a végére, ezért is jött ott két védelmi hiba, melyek miatt kicsit más lett az eredmény. Szorosabb meccs volt, mint amit a 7-3 mutat” – mondta a kapus.

A magyar jégkorong-válogatottnak a mostani vereséggel már nincs esélye kijutni a két év múlva sorra kerülő téli olimpiára, így immár tét nélküli összecsapással a szintén nullapontos osztrákok ellen zárja a tornát vasárnap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!