Szoboszlait három poszton is kipróbálta a Liverpool új edzője, a maximumot akarja adni, bárhová is teszik

2024. augusztus 16. – 10:47

Szoboszlait három poszton is kipróbálta a Liverpool új edzője, a maximumot akarja adni, bárhová is teszik
A magyar középpályás a Betis elleni gólját ünnepli – Fotó: Kamil Krzaczynski / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A Manchester United–Fulham angol bajnokival elkezdődik a Premier League idei szezonja péntek este. Magyar szempontból a legnagyobb figyelem ezúttal is a Liverpool játékát kíséri majd. A csapat a felkészülés alatt az Egyesült Államokban túrázott, és mindhárom tengerentúli felkészülési mérkőzését megnyerte. A Betis elleni 1-0-s Szoboszlai Dominik góljával jött össze, majd az Arsenalt és a Manchester Unitedet is megverték. A múlt vasárnapi, Anfielden rendezett főpróbán 4–1-re győzött a Pool a Sevilla ellen – a magyar válogatott csapatkapitánya gólpasszal vette ki a részét a sikerből.

„Élveztem az amerikai túrát, azzal együtt is, hogy nagyon kemény edzéseink voltak – mondta Szoboszlai Dominik az EM Sport hírlevelében. – Általában napi két edzésünk volt, három erős ellenféllel találkoztunk, de hosszú idény vár ránk, erre fel kellett készülnünk. Ahogy azt korábban elmondtam, jó kezekbe került a csapat, a Jürgen Kloppot váltó holland Arne Slot remek szakember, aki nagy hangsúlyt fektet a gyors, rövid passzos játékra, de ez nem jelenti azt, hogy a játékunk kevésbé lesz intenzív.”

A menedzseriroda közleménye kitér arra is, hogy a magyar középpályás a felkészülési találkozókon hatos (védekezőbb), nyolcas és tízes pozícióban (támadóbb szerepkörben) is lehetőséget kapott, és egyik meccsen sem okozott csalódást.

„Bízom benne, hogy az előttünk álló idényben még inkább segíthetem a támadásépítést, de a lényeg, hogy kivívjam a szakmai stáb bizalmát. Bármilyen szerepkörben is számít rám Arne Slot, ott próbálom majd a maximumot adni, és segíteni a csapatot.”

Örök kérdés, mire lehet képes a Liverpool a következő idényben. Erre úgy felelt, nem akar elkiabálni semmit.

„Az előző idényben is nagyon bíztam a csapatban, a Ligakupa-győzelem és a harmadik hely nem is nevezhető rossz szereplésnek. Még korai lenne arról beszélni, mire lehetünk képesek a mostani idényben, meccsről meccsre haladunk előre, aztán majd meglátjuk.” (Az angol bajnokság meccsei továbbra is a Match4-en és a Net4+-on láthatóak.)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!