Nem hozták a várt eredményeket a birkózók az olimpián, ezért leváltják a szövetség kapitányait

2024. augusztus 16. – 14:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hozták a várt eredményeket a magyar birkózók az olimpián, ezért leváltják a Magyar Birkózók Szövetségének kapitányait a posztjukról – derült ki a szervezet közleményéből.

A szövetség vezetése az olimpiát követően rendkívüli ülésen értékelte az elért eredményeket. Az ülésen Németh Szilárd, az MBSZ elnöke, Bacsa Péter ügyvezető alelnök, Bácsi Péter szakmai igazgató, valamint Bánkuti Zsolt szabad- és Módos Péter kötöttfogású szövetségi kapitány vettek részt.

A hivatalos célkitűzés egy érem és egy pontszerző helyezés volt – ebből csak az utóbbi jött össze. Losonczi Dávid és Muszukajev Iszmail két-két ötödik, Lévai Zoltán és Ligeti Dániel két-két hetedik, Nagy Bernadett pedig egy 13. helyezést szerzett a játékokon.

Mivel a vezetőség nem volt elégedett, ezért a november 16-án kezdődő ciklusra új pályázatot ír ki az MBSZ a szövetségi kapitányi posztokra. A döntés értelmében viszont a szakágak szakvezetői kitölthetik a november 1-jén lejáró szerződéseiket, mert vannak még fontos versenyek az ősszel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!