Idén is álom maradt a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája, az El-ért a feröeri Klaksvík is jöhet

2024. augusztus 13. – 21:59

Idén is álom maradt a Ferencvárosnak a Bajnokok Ligája, az El-ért a feröeri Klaksvík is jöhet
Az FTC vezető gólja – Fotó: Hegedüs Róbert / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros hazai pályán sem tudta legyőzni a dán Midtjyllandot, így nem tudott továbbjutni a Bajnokok Ligája playoff körébe. Az 1-1-es döntetlen az Üllői úton inkább a Fradira nézve hízelgő.

A múlt heti kétgólos dániai vereség után a Ferencváros nagy iramban kezdett a Midtjylland ellen az első negyedórában. Az első kapura tartó lövést Olafsson kapus kiejtette, a 17. percben pedig csak elsőre tudott hárítani, másodszorra már nem. Abu Fani jobbról belőtt szabadrúgása után a magasra emelkedő Cissé hét méterről fejelt kapura, ebbe a kapus belekapott, a kipattanó viszont remekül jött lábra a védőnek, aki azt a jobb alsóba terelte.

A folytatásban Ben Romdannak volt egy kifejezetten veszélyes lövése, Traoré is megszerezhette volna a második gólt, de egyikük sem járt sikerrel. A félidő utolsó perceiben a dánok nagyon feljöttek, Juninho 17 méteres lövésénél Dibusznak kellett védenie a léc alá tartó labdánál, majd amikor ismét a brazil próbálkozott, a magyar kapuson már átjutott a labda, Cissé viszont kifejelte.

A fordulás után is aktívan kezdett a hazai csapat, egy perc alatt Olafssonnak kétszer is védenie kellett, Zachariassen lövése volt az egyszerűbb feladat, Rommens csavarásánál nagy vetődéssel ütötte szögletre a labdát.

Az 50. percben egyenlített a vendégcsapat. Két dán összezavarta a teljes Fradi-védelmet, és miután kitették jobbra a labdát, a felzárkózó Sörensen higgadtan oldotta meg a helyzetet, és a jobb kapufa mellé helyezte a labdát, a bevetődő Botka nem tudott menteni.

Az 59. percben nagy Fradi-helyzet maradt, Olafsson azonban ezúttal is a helyén volt, mind Rommens, mind Traoré kísérleténél. Akkor nem sejthettük, hogy a Fradinak ezek után hosszú percekig még csak helyzete sem lesz. A másik oldalon ellenben Sörensen és Osorio is megszerezhette volna a vezetést a dánoknak. Utóbbi óriási helyzetben lépett ki, elgurította Dibusz mellett a labdát, de a kapu mellett is.

A 88. percben Kady távoli lövését kiütötte Olafsson, a dánok rúgtak még egy kapufát, de gólig már nem jutottak. A Fradi 2017-ben kettős vereséggel búcsúzott a Midtjylland ellen, most legalább egy pontot összekapart.

Az Európa Ligáért a feröeri Klaksvík, és a bosnyák Bajna Luka párharcának győztese jön. Az első találkozót 2-1-re nyerte a Klaksvík.

A Paks a Konferencia Ligában a montenegrói Mornar otthonában 2-2-es döntetlent ért el, így 5-2-es összesítéssel jutott tovább. A playoffban a Mlada Boleslav – Hapoel Beer Sheva párharc továbbjutójával találkozik, aminek az első mérkőzésén 1-1-es döntetlen született.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!