Az Arsenal 24 szurkolót eltiltott botrányos viselkedésük miatt

2024. augusztus 13. – 19:33

Másolás

Vágólapra másolva

24 szurkolót eltiltott az angol Arsenal az előző szezonban tanúsított viselkedésük miatt – írja a BBC. 14 szurkolót három évre tiltott el a focicsapat a hazai és idegenbeli mérkőzésektől, másik tízet pedig egy évre. Az incidensek többsége a londoni Emirates Stadionban történt, de három szurkoló az interneten írt gyalázkodó üzenetei miatt kapott büntetést.

Richard Garlick, az Arsenal ügyvezető igazgatója szerint a klub továbbra is keményen fellép a diszkriminációval és a botrányos kijelentésekkel szemben. A BBC azt írja, hogy a rasszizmus, a homofóbia, az antiszemitizmus, a szexuális bántalmazás és a gyalázkodó netes üzenetek küldése is a szurkolók által elkövetett szabálysértések között szerepelt.

„A bántalmazást és a diszkriminációt nem tűrjük. Partnereinkkel, például a rendőrséggel továbbra is határozottan fellépünk az ilyen visszataszító magatartás ellen”

– mondta Garlick. Hozzátette, hogy ezzel egy olyan környezetet szeretnének teremteni az Arsenalban, ahol mindenkit elfogadnak. Az ügyvezető igazgató szerint a határozott fellépés elrettenti a sértő, fenyegető, vagy kirekesztő magatartást folytató szurkolókat. Garlick azt is megjegyezte, hogy az edukáció segíthet a hasonló problémák megelőzésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!