Kopasz Bálint: Vesztesként senki sem szeret kiszállni a hajóból, meglátjuk, hogyan döntök

2024. augusztus 10. – 17:13

Kopasz Bálint: Vesztesként senki sem szeret kiszállni a hajóból, meglátjuk, hogyan döntök
Varga Ádám és Kopasz Bálint egymás mellett a dobogón – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Megkülönböztetett figyelem kísérte a párizsi olimpián a férfi kajak egyesek ezerméteres távját, mert a címvédő Kopasz Bálintnak ezúttal is Varga Ádám volt az egyik kihívója. A másik a portugál Pimenta, aztán a cseh Jozef Dostal meglepte a mezőnyt. Dostal nagy név, az előző olimpiákról sok érme van, de már rég versenyzett.

„Nagyon jó pályát mentem, az utolsó 200 méterem nem volt olyan dinamikus, az erőszint lehetett volna jobb, az állóképességemet jónak értékelem, nagyon pozitív hangulatban érkeztem, az időjárás kedvezett. Nagyon jó formát mentem, gyanítottam, hogy mindketten fel tudunk állni a dobogóra, gratulálok Ádámnak az ezüstjéhez. Jobban örültem volna, ha az első két helyen vagyunk, bármilyen sorrendben, így ez a bronz nem tetszik” – mondta Kopasz Bálint.

Édesanyja és edzője, Demeter Irén őszintén örült ennek a bronzéremnek, mert pontosan tudja, hogy fantasztikus dolog ilyen mezőnyben a dobogóra állni.

„Dinamikusabban evezett a hajrában Ádám, ennek köszönhetően megelőzött, nem tudtam vele tartani a lépést, ilyen fáradtnak, besavasodottnak talán még nem is éreztem magam, mintha ólmot öntöttek volna a kezembe, lábamba. Senki sem szereti vesztesként abbahagyni, hamarosan kiderül, én hogyan döntök, folytatom-e. Ad-e inspirációt az, hogy most nem tudtam a dobogó tetejére állni.”

Varga Ádám elismerte, érdekes taktikát választott, nem megszokott, hogy ennyire lemarad, és a végét húzza meg. Dostalra nem számított, szerinte mindent jól csinált a versenyen az elejétől a végéig.

Az első olimpiáján nagyobb boldogságot okozott az ezüstérme, mert ott nem számoltak vele esélyesként. A belső elvárása most az volt, hogy éremmel szeretne hazamenni.

„Ennek ellenére elégedett vagyok, ezzel a taktikával izgalmasabb is lett a verseny, nemcsak belülről, hanem remélem kívülről is.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!