Szembejött velem Kobe Bryant videója, ledobtam a rossz kedvet, hihetetlen, hogy tanít még mindig

2024. augusztus 9. – 14:45

Szembejött velem Kobe Bryant videója, ledobtam a rossz kedvet, hihetetlen, hogy tanít még mindig
Tótka Sándor és Nádas Bence öröme – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A férfi kajaknégyes pénteki hetedik helyezése után Tótka Sándor és Nádas Bence elismerte, hogy „rohadtul nehezen tudták rendezni a sorokat.” Éremért jöttek, az otthoni edzéseken nagyszerű időket teljesítettek, rendben volt a sebességük, az olimpián viszont azt érezték, hogy valami nem áll össze.

Az előző olimpián a kétszázon győztes Tótka a Tiktok felé fordult, ahogy visszatértek a szállodájukba a pályáról. Miközben tudatosan tartotta magát távol tőle Tokióban, most az nyugtatta meg, hogy felment a netre.

„Szembejött velem Kobe Bryant videója, és az nyugtatott meg. Azt a jelenetet néztem meg tízszer vagy hússzor, de lehet, hogy harmincszor is, amikor 2-0-ra vezetnek az NBA döntőjében, és kérdezik tőle, hogy miért nem örül.

Erre azt mondta, még nem végeztük el a munkát. És én is erre gondoltam.

Ledobtam a rossz kedvet, és tovább kellett lépni. Kerestem a hibát magamban, hogy miattam nem ment-e a hajó, a többiek is feltették ezt a kérdést maguknak. Aztán áthívtam őket, és megnyugtattam a videó hatására őket is, magamat is. Hihetetlen, hogy Kobe mióta nincs velünk, és még mindig tanít. Megvertük az ausztrálokat, a világbajnok portugál egységet, ez azért nagy eredmény.”

Nádas Bence arról beszélt, a másodiknak érezte magát a célban, de ahogy oldalra nézett, látta a németeket suhanni a szélső pályán. És akkor átfutott a fején, hogy negyedik helyen vannak csak.

Nádas elöl, Tótka mögötte – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Nádas elöl, Tótka mögötte – Fotó: Kovács Tamás / MTI

„Nem, ez nem lehet, hogy a második olimpiámon is negyedik vagyok, és aztán bevallom, jött a mécsestörés, ahogy kiírták a nevünk mellé az ezüstérmet. Leírhatatlan érzések kavarognak még most is bennem. Most már elmondhatom magamról, hogy érmes vagyok. És hogy az egyik legjobb barátommal lettem az, a tény csak emel rajta. Nekem is kemény éjszakám volt, egy ilyen alulteljesítés után kerestem az alvó pozíciókat, de nehezen találtam rá. Elhatároztam, férfi leszek, a sarkamra állok, megmutatjuk, mit tudunk. Az egót kellett helyre rakni, és megmutatni, hogy mi vagyunk azok a magyarok, akik nem mehetnek csak úgy haza innen érem nélkül.

Az egész verseny egy nagy pszichológiai csata volt, itt nem ment betanult pályát senki, az volt a lényeg, hogy a másikkal foglalkoztunk, hogy tudjuk megtörni őket. Olyan volt, mintha tök izgalmas meccs lenne, de csak az döntött, ki halt el később. Egy centivel sem volt több bennünk, a maxot kihoztuk.”

Tótka az újságíróktól tudta meg, hogy Rasovszky megnyerte a versenyét, aminek tiszta szívből örült. Klubtársak lettek ők ketten, az olimpiai bajnokok klubjában.

A győzelmet a német páros szerezte meg, miattuk a kancellár, Olaf Scholz is kilátogatott a kajakpályára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!