Kajak-kenu ketteseink 500, Adolf Balázs 1000 méteren döntős

2024. augusztus 9. – 10:48

Másolás

Vágólapra másolva

Délelőtt tartották a kajak-kenu számok olimpiai előfutamait, elsőként a női kenu kettes, Kis Ágnes és Nagy Bianka álltak rajthoz az 500 méteres futamban. A páros végig az élbolyban haladt, végül a kanadaiak mögött, második helyen jutottak be a döntőbe.

Ezután a női kajak kettesek első 500 méteres futama következett, ahol Csipes Tamara és Gazsó Alida Dóra párosáért szurkolhattunk. A német páros végig vezetett, a futam végére azonban Csipes és Gazsó fel tudott zárkózni a harmadik helyre, mindössze két századmásodperccel elmaradva a második helyezett belgáktól. A második 500 méteres előfutamban induló Pupp Noémi, Fojt Sára páros hatalmas hajrával a negyedik helyen ért be, ezzel pedig ők is döntősök.

A férfi kettesek 500 méteres előfutamába két magyar páros is bejutott a Nádas Bence, Tótka Sándor duó a futam elején az élre tört, Kopasz Bálint és Varga Ádám viszont elmaradt az élmezőnytől. Nádas és Tótka végül második helyen jutottak be a döntőbe, Kopasz és Varga azonban 15 századmásodperccel lecsúszott az A-döntőről.

A számunkra érdekes előfutamok sorát az 1000 méteres férfi kenusok versenye zárta, ahol Adolf Balázs és Fejes Dániel álltak egy futamban rajthoz. Az első, hibás rajtot követően mindketten lemaradtak a mezőnytől, de a táv végére mindketten belehúztak. Adolf negyedik, Fejes ötödik helyen végzett, így előbbi A-, míg utóbbi B-döntős.

A Csipes-Gazsó és a Pupp-Fojt párosok ugyanabban a döntőben, 13:10-től versenyeznek, Kis Ágnes és Nagy Bianka pedig 12:50-kor állnak rajthoz. Kopasz és Varga 13:20-kor indulnak a B-döntőben, Nádas és Tótka pedig 13:30-tól eveznek a A-döntőben. Fejes 13:50-kor evez az 1000 méter B-döntőjében, Adolf pedig 13:50-kor az A-döntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!