A Fülöp-szigetek kétszeres olimpiai bajnok tornászának már soha életében nem kell végbéltükrözésért fizetnie

2024. augusztus 9. – 10:42

A Fülöp-szigetek kétszeres olimpiai bajnok tornászának már soha életében nem kell végbéltükrözésért fizetnie
Carlos Yulo – Fotó: Naomi Baker / Getty Images

Másolás

Vágólapra másolva

Carlos Yulo sokkal többet nyert, mint két olimpiai arany, ugyanis nem csak több millió Fülöp-szigeteki pesót és egy három hálószobás manilai házat kap a Fülöp-szigeteki kormánytól és egy helyi ingatlanügynökségtől. A Mindanaói Egyetem ingyen krediteket ajánlott a tornásznak, helyi éttermek pedig élete végéig ellátják ramennel, sajtos makarónival és grillcsirkével is.

Egy gasztroenterológus pedig élete végéig ingyenes konzultációt és végbéltükrözést ajánlott fel Yulónak.

A 24 éves tornász egy nap alatt lett kétszeres olimpiai bajnok, először talajtornában bizonyult a legjobbnak, másnap pedig a férfi ugrást is megnyerte. Nem túlzás azt mondani, hogy Yulo ezzel nemzeti hőssé vált a Fülöp-szigeteken, az ország eddig ugyanis mindössze egy aranyérmet szerzett, amit súlyemelőjük, Hidilyn Diaz nyert két éve Tokióban.

Yulo kétszeres győzelmével tehát 24 óra alatt megháromszorozta az ország olimpiai aranyérmeinek számát. Yulónak az ország miniszterelnöke Facebookon gratulált, a fővárosban, Manilában pedig nemzeti hőshöz méltó fogadtatással készülnek hazaérkezésére, jelentette be néhány napja a város polgármestere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!