Mikler: 20 évig, a franciáktól a franciákig tartott az utazás

2024. augusztus 4. – 19:43

Mikler: 20 évig, a franciáktól a franciákig tartott az utazás
Mikler Roland kipróbálta az olimpián a beugró szerepkörét is – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő franciák elleni 24-20-as vereséggel a magyar férfi kézilabda-válogatott nem jutott tovább a csoportjából, kiesett az olimpiáról. A 18-16-os magyar vezetés után a hazai közönség által támogatott csapat jobban bírta a hajrát.

Lékai Máté könnyek közt sétált el az újságírók előtt, a kapitány, Chema Rodríguez sem tudta visszatartani a könnyeit. A szeptemberben 40 éves, és bravúrok sorát bemutató, 24 lövésből tízet hárító Mikler Roland ugyanakkor higgadtan értékelt.

„Gondoltam arra a meccs előtt, hogy 2004-ben a franciák ellen mutatkoztam be, és 20 évvel később ellenük lesz az utolsó mérkőzésem. Eddig tartott az utazás. Nem egy megszokott helyzet, hogy tartalék voltam, nem kellemes a lelátóról szurkolni, eddig nem éltem át ilyesmit, itt, Párizsban ezt is megtapasztaltam, milyen feladat ez.

Át kellett gondolni, miért vagyok itt, teljesen idegen lelkiállapotban voltam. Tudtam, ha tiszta a fejem, csak akkor tudok segíteni a társaimnak. Igyekeztem kiélezni a lehetőségre magamat, így sikerült.

Veszítettünk, de nagyon büszke vagyok erre a fiatal csapatra, mert egyszer sem játszottunk alárendelt szerepet, szégyent nem vallottunk. Szép jövő előtt állnak” – értékelt a Szegeddel egyéves szerződést hosszabbító kapus.

A 245-szörös válogatottsággal büszkélkedő Mikler a 2023-as vb egyik fontos meccsén, Izland legyőzéséből vette ki bravúrokkal a részét, a csapat akkor indult el az olimpia felé vezető úton. A 2012-es, a londoni olimpián a negyedik helyen végző csapatnak is alapembere volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!