Nyertek a franciák, kiesett az olimpiáról a magyar férfi kéziválogatott

2024. augusztus 4. – 17:30

Nyertek a franciák, kiesett az olimpiáról a magyar férfi kéziválogatott
Imre Bencével szemben Gerrard, a francia siker egyik kulcsa – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Ha a sorsolás után azt is gondolhattuk, hogy ha már a címvédő franciákkal kell játszani, akkor nem baj, ha az ötödik meccsen tesszük meg, mert addig végigverik az ellenfeleiket, nekik így tét nélküli lesz, ami rajtunk is segíthet. Ehelyett a franciák ugyanúgy csak az argentinokat tudták legyőzni, ahogy a magyar válogatott is, így igazából egy ki-ki meccs lett a vasárnap délutániból, hatalmas téttel. Magyarországnak csak a győzelem volt elég a továbbjutáshoz, a franciáknak megfelelt a döntetlen is.

A feszültség érezhető volt az első pillanattól, az első tíz percben mindössze hat gólt láttunk, mindkét magyart Imre Bence szerezte – előbb hetesből, majd a szélről –, a másik oldalon Prandi és Descat volt elemében. Ugyanígy 4-2-re nyerték meg a következő tíz perces szakaszt. A magyar kapitány, Chema Rodriguez időt kért, forgatta a csapatát.

6-10-nél Bánhidi kiállítást harcolt ki, ilyenkor a szokásos formációt választotta Chema, levitte a kapust, így hét ember csatázott az öttel szemben, könnyebb volt helyzetbe kerülni, Ilic valamint Imre is megtalálta az utat a nagyszerűen védő Gerrard kapujába.

Eközben a magyar kapuban Mikler rögtön védéssel mutatkozott be, a francia kapitány időt kért. Mikler újra védett, a kipattanót nem sikerült megkaparintani, Descat a szélről nem hibázott. Gerrard védésére a kapus is felelt, de Bánhidi pattintása a léc fölé pattant, így maradt a pihenőre a háromgólos hátrány (8-11)

A térfélcsere után Mikler védett, Bodó pattintott, a magyar kapus tartotta jó formáját, Ancsin átlövései is pontosak voltak, és a 38. percre egy góllal vezettek a franciák. Három perccel később Imre Bence egyenlített egy lerohanás végén. (16-16)

Extra védekezés után Lékai Máté szép és cseles lövésével 17-16 lett ide. Az emberelőnyös támadásban Lékai nem választott jó megoldást, de Richardson lövése is fölément,

Imre Bencéé viszont a kapuba, 18-16-ra módosította az állást, és már csak bő negyedóra volt hátra.

Prandi megint hozzászólt a meccshez, Gerrard védett, de Mikler is, Imre vetődött a kipattanóért, de nem tudta benntartani a labdát a pályán. Guillaume Gille időt kért, de eladták a labdát, a magyar támadás is elhalt. Mem bevágta, Lékai a kapus lábai között találta meg a helyet passzív jelzés alatt, fontos támadás volt. Tournat egyenlített, így az utolsó tíz perc döntetlenről indult. (19-19)

Fazekas passza pontatlan volt, Porte végigrohant a pályán, és már újra a franciák vezettek. Chema időt kért, Bodó felugrott, de nem lőtt, hanem tovább akarta vinni, aztán elvették tőle a labdát – az ilyen típusú hibák nem fértek bele –, Mem viszont nem tette meg azt a szívességet, hogy hibázzon. (19-21) Gerrard fontos pillanatban hatástalanította Lékai ziccerét, Prandi hálószaggató lövése után az utolsó öt perc már háromgólos hátrányból indult.

Chema újra időt kért, Szitát leblokkolták, Fabregas pedig eldöntötte. Már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség a két csapat közt. Pedro is beállt, hátha sikerül labdát halásznia, de nem így lett. A franciák 24-20-ra nyertek, és továbbjutottak. A magyar válogatott ezen a meccsen is jól játszott bizonyos szakaszokban, de sokszor bántó hibákkal.

A csoportot a dánok nyerték, őket Egyiptom követi, majd a norvégok és a franciák. Magyarország az ötödik lett, a hatodik helyen Argentína fejezte be.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!