Ijesztő jelenet szakította meg az úszóversenyt: egy szlovák versenyző mozdulatlanul elterült

2024. augusztus 2. – 12:06

Másolás

Vágólapra másolva

A 200 méteres vegyes úszás péntek délelőtti egyik előfutama után ijesztő jelenetet láthattunk a párizsi olimpián.

A szlovák Tamara Potocká miután kijött a medencéből nem indult el a többiekkel a ruhájáért, és a zsűriasztalnál lévő akkreditációs kártyájáért, hanem a medence szélére ült, majd hátradőlt. Az egyik versenybíró vette észre a rosszullétét, de akkor már a hátán feküdt, a medence sarkánál, és nem mozdult. Az ebben a futamban versenyző Sebestyén Dalma sem tudta, hogy nem jöttek el a medencétől mind a nyolcan.

Az úszása után összeesett Tamara Potockát ápolják – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters
Az úszása után összeesett Tamara Potockát ápolják – Fotó: Clodagh Kilcoyne / Reuters

Az egészségügyi személyzetnek integettek, először ők mentek oda hozzá, akik azonnal hívták az orvosokat. Mivel nagy volt a hangzavar – a La Defense Arénában már az előfutamokon vannak vagy tízezren –, ezért elsőre senki vette komolyan, hogy az átlagosnál nagyobb a baj.

Amikor a helyi műsorközlő bemondta, hogy a következő futam kis késéssel indul, a közönség akkor döbbent rá a helyzet súlyosságára. Potocká egyébként a hetedik helyen végzett, nem volt esélye a továbbjutásra.

Az orvosok aztán gyorsan intézkedtek, azonnal oxigént kapott, hoztak egy hordágyat, és elvitték. Két percnyi dermedt csend után folytatták a versenyeket. Helyszíni, hivatalos közlés szerint Potocká magánál van, orvosi ellátást kap, írja a Reuters. Később a szlovák olimpiai csapat megerősítette, hogy asztmás rohamot kapott az úszó, aki nem kapta meg a gyógyszerét ezért esett össze. „Az orvosi szobában oxigént kapott, és valószínűleg gyógyszert is. Már mindenre reagál és kommunikál is. Most egy kis időt kórházban fog tölteni megfigyelés céljából” – idézte az MTI Ivana Langét, a szlovák válogatott egyik edzőjét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!