Döntős a magyar a férfi párbajtőr-válogatott, lemosták a franciákat

2024. augusztus 2. – 16:48

Döntős a magyar a férfi párbajtőr-válogatott, lemosták a franciákat
A magyar csapat balról: Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid, Siklósi Gergely – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi párbajtőr válogatott Kazahsztán magabiztos legyőzése után a világranglista vezetőjével, a francia válogatottal találkozott a párizsi olimpia elődöntőjében. A hazai csapatot nagy erőkkel támogatta a közönség, ezt a nyomást azonban nagyon jól viselte a magyar hármas.

Egyetlen asszót sem veszített el a kilencből, hihetetlen volt látni ezt a fölényt.

Az első asszó nem volt mozgalmas, de a vasárnapi egyéni versenyben a negyedik helyen végző Andrásfi megverte az egyéniben ezüstérmes Borelt. Siklósi még egy tust hozzárakott, Koch kéz és lábszúrásait is élmény volt nézni, Andrási védéseit is, és mivel az ellentámadásai is rendben voltak, növekedett a különbség. Borel megpróbált nekimenni Kochnak, de ez lett a veszte, mert siettette a találatokat, és közben kapott is jó néhányat. Siklósi magabiztos volt az első pillanattól, és olyan utolsó tust adott Mideltonnak, hogy élmény volt nézni, ahogy elterelte ellenfele pengéjét, és lazán megszúrta.

A franciák cseréltek, de Allegre sem tudott mit kezdeni a szédületesen vívó Kochhal. Bár igazából az egész csapatról el lehetett mondani ugyanezt. Andrásfi ugyan 0-3-mal kezdte a saját csörtéjét, zsinórban adott három tust, és végül döntetlennel fejezte be. Siklósi pedig Borelt oktatta az utolsó csörtében. Rögzítsük is csörténként ezt a nem mindennapi sikert.

  • Andrásfi – Borel 2-1
  • Siklósi – Cannone 4-3 (6-4)
  • Koch – Midelton 4-2 (10-6)
  • Andrásfi – Cannone 5-2 (15-8)
  • Koch – Borel 9-8 (24-16)
  • Siklósi – Midelton 6-2 (30-18)
  • Koch – Allegre 5-3 (35-21)
  • Andrásfi – Midelton 5-5 (40-26)
  • Siklósi – Borel 5-4 (45-30)

A döntőben, 20:30-tól a címvédő Japán lesz a mieink ellenfele. Az ázsiai csapatot megszorították a csehek, de legyőzni nem tudták.

„Nem a franciák a kedvenc ellenfeleim, minden magyar ember támogatását élveztem a hátam mögött. Veretlenül lehoztam ezt a mérkőzés, nem sűrűn szokott ez elfordulni. Remélem, hogy a nagy pihenő nem fog minket megtörni” – nyilatkozott Koch Máté a nem várt fölénnyel megnyert meccs után.

Az előző olimpián egyéniben ezüstérmes Siklósi Gergő azt mondta, hogy olvasták a franciák gondolatait, ezért lett ennyire sima a különbség, de ez csalóka, mert egy nehéz meccs volt.

Andrásfi Tibor úgy nyilatkozott, hogy szívből reméli, nem lesz kettős japán siker a szakágban. Ezzel arra utalt, hogy Kano egyéni sikere után a csapatban nem lesz még egy himnusz.

„Fenn kell tartani ezt a lendületet, és ezt a formát a döntőre, és ha az elején meg tudjuk őket lepni, akkor meg tudjuk őket verni. A taktikát még átbeszéljük az edzőnkkel, a kapitánnyal és majd utána véglegesítjük” – összegzett Andrásfi.

A két csapat legutóbbi találkozóján, a heidenheimi világkupa-versenyen a magyarok nyertek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!