Második olimpiai meccsén kikapott a magyar férfi vízilabdacsapat Spanyolországtól

2024. július 30. – 22:30

Második olimpiai meccsén kikapott a magyar férfi vízilabdacsapat Spanyolországtól
A spanyol Miguel de Toro Dominguez és Vogel Soma, magyar válogatott kapusa – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Spanyolország ellen folytatta olimpiai szereplését a magyar férfi vízilabdacsapat. Az első csoportmeccsen szoros csatában 13-12-re nyertek a franciák ellen. A meccs első góljára egészen az első negyed 5. percéig kellett várni, Alberto Egana Munarriz szerezte meg a vezetést a spanyoloknak. Másfél perccel a negyed vége előtt már 2-0 volt a spanyoloknak, ezúttal Bernat Sanahuja volt eredményes. A magyar csapatnak addig két emberelőnye is volt, de gólt egyikből sem sikerült szerezni, jó formában védett Unai Aguirre. Az utolsó másodpercekben tudott szépíteni Magyarország, Angyal Dániel váltotta gólra a harmadik emberelőnyt.

A második negyed nagyobb iramot hozott, mindkét oldalon több volt a lövés és az emberelőny is. A negyed felénél Vigvári Vince egyenlített egy szép ejtéssel. Nem sokáig örülhettek a magyarok, mert a következő támadásból megint megszerezték a vezetést a spanyolok (3-2). A spanyolok többször is emberelőnybe kerültek a negyed vége felé, de Vogel Soma védéseinek köszönhetően nem sikerült elhúzniuk. Fél perccel a negyed vége előtt Zalánki Gergő volt eredményes egy újabb emberelőny után. 3-3 volt ekkor az állás, és úgy tűnt, ez is marad az eredmény a negyed végéig. Az utolsó másodpercekben azonban a spanyolok kihasználták a magyar csapat elbambulását, és megszerezték negyedik góljukat Marc Gonfaus Larumbe révén.

A harmadik negyed spanyol góllal kezdődött, megint Munarriz volt eredményes. Gyorsan válaszolt a magyar csapat, Angyal Dániel gólját videóbírózás után adták meg, 5-4 volt ekkor. A Fekete Gergő szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Alvaro Ortegi Granado értékesítette, majd alig egy perccel később akcióból is eredményes is volt a spanyol játékos, így már 7-4-re vezetett Spanyolország. Varga Zsolt szövetségi kapitány időkérése megtette a hatását, mert Vámos Márton rögtön kettőre csökkentette a hátrányt (7-5). Fekete Gergő góljával pedig már csak egy gól volt a két csapat között (7-6). A spanyolok nem roppantak meg, mert rögtön válaszolni tudtak, és egy gyorsan végigjátszott emberelőny végén megszerezték nyolcadik góljukat is.

Az utolsó negyedre két gólós előnnyel fordultak a spanyolok, ráadásul emberelőnyben is voltak. Az első támadás is övék volt, egyből gólt is szereztek belőle, így már 9-6 volt nekik. A magyar csapat támadójátéka az utolsó negyedre sem állt össze igazán, sokszor technikai hibákon ment el egy-egy ígéretes támadás, lövőhelyzet. 3:21-nél egy gyors ellentámadás végén Manhercz Krisztián megszerezte a hetedik magyar gólt. Húsz másodperccel később visszaállt a háromgólós különbség (10-7), Larumbe lövése Vogel Soma hónalja alatt ment be. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a meccs, a hátralévő időben egyik csapat sem tudott újabb gólt szerezni, a spanyolok 10-7-re nyertek. A magyar férfi vízilabda-válogatott 26 év után kapott ki a spanyoloktól. Magyarország két meccs után negyedik helyen áll a B csoportban, két nap múlva Japán ellen játszik a magyar válogatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!