Hajszálon múlt a szerb zakó, a japánok nagyot vízilabdáztak

2024. július 28. – 15:35

Hajszálon múlt a szerb zakó, a japánok nagyot vízilabdáztak
Szerbia-Japán férfi vízilabda-csoportmeccs a párizsi olimpián: Radoslav Filipović szerb kapus nem védi a japán Keigo lövését – Fotó: Stefan Wermuth / REUTERS

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar férfi vízilabda-válogatott csoportjában, a B-ben zajlanak vasárnap a küzdelmek a párizsi olimpiai játékokon. A magyar csapat egyik örök riválisa (ha a sok politikai-területi változáson átesett országnál lehet ilyet írni) a szerb csapat, ami meglehetősen nyögvenyelősen kezdett a japánok ellen.

Már az első negyedben látszott, a japánok felvették a ritmust, 4-4-gyel hozták le a mérkőzést, majd a második negyed végén 8-7-re vezettek is. A fej fej melletti harc folytatódott, a harmadik negyedben a szerbek vezettek 12-11-re, és nem tudták bedarálni a távol-keletieket. A gólzáporos meccs vége 16-15 lett Szerbiának, amivel a gólkülönbségük annyira nem járt jól.

A szerbek motorja Dušan Mandić volt, aki hét gólt szórt a japán kapuba (csapattársai 1-2 gólokkal járultak hozzá a győzelemhez), míg a japánoknál Inaba Juszuke emelkedett ki hat találattal. Érdemes megemlíteni, hogy az előző, pont Japánban rendezett olimpián a japán válogatott a tizedik lett, világbajnokságokon is hasonló eredményeket ért el az elmúlt években.

A csoportban a magyarok este fél 8-kor a – várhatóan hatalmas közönségtámogatással küzdő – házigazda franciákkal játszanak a B csoportban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!