46 másodperc alatt, szép ipponnal nyert a dzsúdós Pupp Réka, mehet a bronzéremért

2024. július 28. – 16:59

46 másodperc alatt, szép ipponnal nyert a dzsúdós Pupp Réka, mehet a bronzéremért
Fotó: Luis ROBAYO / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A vigaszágon, a bronzmeccs megvívásáért küzdhetett Pupp Réka a párizsi olimpia dzsúdóbajnokságán. Az izraeli vb- és Eb-harmadik Gefen Primo volt az ellenfele, aki kemény letámadással kezdte a mérkőzést.

Pupp hamar felvette a ritmust, és az első földharcból is jól jött ki, átfordította ellenfelét, egy csodaszép ipponnal nyert elképesztően gyorsan.

Pupp ellenfele a bronzmeccsen az egyik elődöntő vesztese, a francia Amandine Buchard lesz a nap folyamán.

Pupp útja

Sikerrel vette első meccsét Pupp Réka, akinek nem kellett a 16 közé jutásért küzdenie, egyből a nyolcaddöntőben kezdett a nők 52 kilós mezőnyében. Ott a mongol Sosorbaram Lkhagvasurennel találkozott – fél perccel a vége előtt mindkettejüknek volt már két intése, majd a mongol a hajrában egy kilépésre megkapta harmadik intését is, ami a leléptetését, így Pupp jutott tovább.

Puppnak nehéz ellenfél jött másodikra, hiszen a világ- és Európa-bajnok, 2016-os olimpián ezüstöt, Tokióban épp Pupp ellen bronzérmet szerző Odette Giuffridával találkozott. 1,5 perc után Puppot figyelmeztették passzivitásért, majd az olasz előnybe került egy vazaarival, így Pupp az utolsó 1,5 percre kényszerpályára került, mindenképpen mennie kellett előre. Sikeres akció viszont nem jött össze, így Pupp nem jutott be az elődöntőbe.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!