Major Veronika az alapverseny első helye után nyolcadikként zárta az olimpiát

2024. július 28. – 12:14

Major Veronika az alapverseny első helye után nyolcadikként zárta az olimpiát
Major Veronika az első helyen jutott a döntőbe, de ott nem tudta megismételni kimagasló teljesítményét – Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Sokszor elcsépelt szlogen a sportban, hogy „egy új verseny kezdődik”, a lövészetben ezt szó szerint kell venni. A légpisztolyos Major Veronika szombaton 60 lövés után 582 körrel, a legjobb eredménnyel jutott be a nyolc résztvevős döntőbe, de ezt az eredményt törölték. Major döntős helyezése azért figyelemre méltó, mert a fináléban hat ázsiai, egy török és ő jutott be.

A döntőben valamennyi versenyző tiszta lappal indul ugyanis, és a fináléban tíz lövés vár rájuk, majd kettesével haladnak, az utolsó pedig kiesik.

Major az E jelzésű helyről várta a versenyt, és 9,7-tel kezdett, harmadikra összejött az első tízes, egész pontosan 10,1. A negyedik előtt kivárt, és 9,8-at teljesített, majd 9,7-et. Öt lövés után az ötödik helyen állt 49,2-vel, érezhetően távol volt a szombati formájától. A koreai Oh ekkor kimagaslott a mezőnyből 52,2-vel.

Hatodikra 10,5-es jött, utána viszont 9,2, majd egy 9,7-es következett. A tizedik lövése 9,4 lett, vagyis kereken 97 körrel zárta a tíz lövést, amivel a hetedik helyre csúszott vissza. A hatvan lövéses alapverseny első tíz lövése után ugyanennyivel állt.

A tizenegyedik lövése lett a legrosszabb 8,8, aztán tizenkettedikre még egyet rontott, 8,2-vel véget is ért neki a verseny, 114 körrel fejezte be. Ő lett az első kieső, vagyis élete második olimpiáját a nyolcadik helyen zárta.

A harmadik helyen az indiai Manu Bhaker végzett, az ezüstérmet a koreai Kim nyerte, Oh-Jedzsin pedig egy 10,6-os lövéssel, olimpiai rekorddal fejezte be az első helyen a versenyt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!