Muhari Eszter elődöntős női párbajtőrben

2024. július 27. – 16:16

Másolás

Vágólapra másolva

Muhari Eszter elődöntőbe jutott női párbajtőr egyéniben. A 10. helyen kiemelt magyar versenyző a nyolc között a 18. helyen kiemelt kínai Jü Szi-hant győzte le 15:10-re. A kínai az előző körben a franciák 2. helyen kiemelt aranyreménységét Mary-Florence Candassamyt búcsúztatta a versenynap egyik legnagyobb meglepetését okozva.

„Az volt a lényeg, hogy én toljam őt, és ezzel szedjem szét fejben. Fejben kellett őt előbb legyőznöm. Azt tudtam, hogy mit kellene csinálnom, meg hogy ő mit fog csinálni, ezt próbáltam kivitelezni” – mondta Muhari a győztes negyeddöntő után. Az elődöntőben a 6. helyen kiemelt francia Auriane Mallo-Bretonnal vív majd 19:25-kor.

Muhari az elődöntőben is a szokott, türelmes stílusában kezdett, de Jü se siette el a dolgokat. Egy perc után jött is a sárga lapos figyelmeztetés, de ez se pörgette fel az eseményeket, az első együttesre még 38 másodpercet kellett várni. még 48 másodperc volt hátra az első háromból, amikor Muhari pengét fogott és szúrt, megszerezve a vezetést. Az első szünetre 3:1-es vezetéssel mehetett már.

A második három percet Jü kezdte jobban, 38 másodperc alatt kiegyenlített, majd egy védés-visszaszúrással a vezetést is átvette, de Muhai gyorsan egyenlített, majd 1:17-tel a harmad vége előtt a vezetést is visszavette. Türelmesen vívott, egy jó közbeszúrással két tusos, 7:5-ös vezetést szerzett a második szünet előtt. A záró harmad elején Jü két találatot is szerzett hosszú támadásokból, így most a jellemzően inkább védekező magyar lépett akcióba, sikerrel. Majd egy jó ütemű közbeszúrással meg is duplázta előnyét, megint türelmesebben vívhatott. Jü nem, eröltette a támadást, és sikerült is valahogy kizárnia Muhari közbeszúrását. Egy együttes után, 1:09-cel a vége előtt 10:9 volt a magyar javára. Ekkor Muharinak sikerült valahogy eltuszkolnia Jü támadó kezét és megint elmenni két tussal. Majd hárommal és néggyel, mert kétszer is jól szúrt elő Jü kezére. A kínai egyszer még szépített, de Muhari ezután bevitte a két utolsó találatot is, és bejutott a párizsi olimpia elődöntőjébe.

Út az elődöntőig

Muhari 10. helyen kiemeltként a 23. helyen kiemelt Tang Csün-jaóval kezdett a 32-es táblán. A kínai találatával indult az assző, Muhari a magassági fölényére alapozva védekező stílusban kezdett. Az első három percben oda-vissza váltakozott a vezetés, Tang 3:2-es előnyével fordultak. A második három percben Muharinak aktívabban kellett kezdenie, Sikerült is fordítania, így visszaállhatott védekező stílusára, és sikeres közbeszúrásaival el is húzott 10:5-re. A záró három perc elején a kínai gyorsan zárkózott, Muharinak 10:8-as állásnál sikerült végre közbeszúrnia. Következő találatával, egy kötés-szúrással sikerült demoralizálnia Tangot, akinek 14:8-as hátrányból már nem sikerült felállnia, a vége 15:10 lett a magyar javára.

A 16 között a 7. helyen kiemelt dél-koreai Szera Szong várt rá, meglepően simán, 15:6 arányban győzte le és jutott a negyeddöntőbe. Két kimért vívó küzdött, annyira türelmesen, hogy egy perc után mindkettejüket sárga lappal figyelmeztette a zsűri. Az első találatot 1:20-kor szerezte Muhari, szépen szúrt lábat. A következőre már csak 26 másodpercet kellett várni, azt is muhari adta. 19 másodperccel később Szong támadott begugolva, elszúrtak egymás mellett, az ismétlésből a koreai talált be. Az első három perc után 2:1 volt Muhari javára. A második három percben 1:44 perc eltelte után, 3:2-es állásnál a zsűri már büntetőtust adott mindkét vívónak a passzivitásért, ettől kicsit felpörgött az asszó, egy együttes után Muhari egy lámpás találattal kéttőre növetle előnyét, majd egy újabb együttes után 7:5-ös vezetésénél fordultak az utolsó három percre. Szongnak kellett jönnie, ami feküdt a nyurgább Muharinak. Egy percen belül öt találatra növelte előnyét. Újabb egy perc múlva már 12:6 volt a javára, Szongnak ezután már nem sikerült több találatot szereznie.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!