Pénzt gyűjtenek Ónodi Henrietta kezelésére, a bajnok tornász súlyos szívroham miatt került kórházba márciusban

2024. július 26. – 14:30

Másolás

Vágólapra másolva

Pénzgyűjtés indult Ónodi Henrietta kezelésére. A Floridában élő, három gyermeket nevelő magyar olimpikon márciusban súlyos szívrohamot kapott. Jelenleg is kórházban kezelik, az állapota súlyos – írja a Magyar Nemzet.

A gyűjtést a sportoló testvére, Klausler-Ónodi Barbara indította el, aki az adománygyűjtő gofundme oldalon számolt be a történtekről. Klausler-Ónodi Barbara azt írja, 50 éves testvére március 28-án esett össze egy floridai élelmiszerboltban. Henriettát azonnal kórházba szállították, útközben többször is megállt a szíve. Miután az orvosoknak sikerült stabilizálni, a tornászon életmentő műtétet hajtottak végre. A doktorok szerint a tornász több artériája is elzáródott. Testvére szerint hosszú felépülés vár Henriettára, viszont a biztosítása nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátást, ezért van szükségük az adományokra.

Az adománygyűjtésről szóló hírt a tornász egyik korábbi csapattársa, Molnár Andrea is megosztotta Facebook-oldalán:

„Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja, aki a lapnak azt mondta, lánya olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére ki tudja fizetni költségeket.

Viszont a kórházi rehabilitáció valóban sok pénzbe kerül, és hiába van Henriettának biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket.

Ónodi az 1992-es barcelonai olimpián 18 évesen ugrásban lett aranyérmes, talajon ezüstérmes, a női tornának az utolsó olimpiai bajnoka. Az 1996-os atlantai olimpián is a csapat tagja volt, akkor már Amerikában tanult, ott is ment férjhez Jim Haley egykori öttusázóhoz. A floridai Lake City-ben telepedtek le. Ónodi Henrietta a magyar mellé amerikai állampolgárságot 2014-ben szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!