Fucsovics Nadal ellen kezd az olimpián, ha győz, Djoković lehet a következő ellenfele

2024. július 25. – 12:34

Másolás

Vágólapra másolva

Két magyar férfijátékos szerepel a párizsi olimpia tenisztornáján. A csütörtöki sorsoláson kiderült, hogy Marozsán Fábián francia riválisával, Ugo Humbert-rel csap össze a szombaton és vasárnap sorra kerülő nyitókörben.

Míg a világranglista 83. helyét elfoglaló Fucsovics Márton a 22-szeres spanyol Grand Slam-győztessel, Rafael Nadallal küzd majd meg – írja az Nemzeti Sport. A mérkőzés pontos időpontját még nem lehet tudni.

Vegyes érzések vannak bennem" – nyilatkozta a 32 éves Fucsovics a Magyar Tenisz Szövetség közösségi oldalán. “Kaphattam volna könnyebb sorsolást is, ugyanakkor még sosem játszottam Nadallal, és talán ez az utolsó lehetőségem, hogy megmérkőzzek vele, ráadásul éppen a Roland Garroson, az olimpián". "Nyerni megyek fel a pályára, ő már nincs a legjobb formájában, én most kezdek visszajönni, egy jó játékkal akár meg is lephetem őt" – mondta a nyíregyházi teniszező.

Fucsovics Márton kifejtette, egy hete kezdte újra a tréningeket, kilencvenszázalékos állapotban van a sérült keze, és nagyon motivált az olimpia előtt.

A meccs győztesének minden bizonnyal a 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Novak Djoković lehet a következő ellenfele, amennyiben a szerb sztár túljut az ausztrál Matthew Ebdenen.

Az MTI azt írja, Fucsovics és Marozsán párosban a holland Tallon Griekspoorral és Wesley Koolhoffal száll szembe, és továbbjutás esetén a spanyol szuperduó, Nadal és a háromszoros GS-győztes Carlos Alcaraz várhat rájuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!