A sportért felelős államtitkár 4 sportágban vár magyar érmet, akár aranyat is az olimpián

2024. július 24. – 15:25

Másolás

Vágólapra másolva

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár szerint a párizsi olimpián szereplő magyar küldöttségnek négy sportágban nagy bizonyossággal sikerül majd érmet – akár a legfényesebbet – szereznie, de ha minden sportoló olyan teljesítményt nyújt a francia fővárosban, amelyet korábban még sosem, akkor senki nem lehet majd elégedetlen.

A sportvezető az M1-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a sportstatisztikákkal foglalkozó Gracenote hétfői becslését, a 23 magyar érmet – 7 arany, 6 ezüst, 10 bronz – „bármikor aláírná”. Az államtitkár szerint négy sportágtól bizton várhatunk érmet, akár aranyat is, ezek:

a kajak-kenu, az úszás, a vívás és a birkózás.

Ide vehetjük még a vízilabdát, ahol a férfi és a női válogatottunk is érdekelt lesz, ugyanakkor a végső helyezés apróságokon múlhat majd. Mindezek mellett vannak olyan feltörekvő sportágaink, amelyekről nem mindenki beszél, de várhatunk tőlük komoly eredményeket" – tekintett előre a sportvezető.

Scmidt Ádám sportért felelős államtitkár – Fotó: Kovács Tamás / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap
Scmidt Ádám sportért felelős államtitkár – Fotó: Kovács Tamás / MTVA – Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap

Mint mondta, konkrét elképzelés volt a kormány részéről, hogy a magyar küldöttség nagyobb létszámú legyen, mint volt Tokióban. „A 180 kvótával a 15. legnagyobb küldöttség Magyarországé, ez pedig egyrészt nagy büszkeség és elismerés az országnak, másrészt pedig nagyon erőteljes magyar sportról tesz tanúbizonyságot. Remélhetőleg ez az eredményességen is meglátszik majd valamilyen formában, a sportolóink felkészülését látva pedig bízom abban, hogy ezúttal majd a szerencse is mellénk áll" – mondta az államtitkár.

Schmidt Ádám – aki Kovács Katalin háromszoros olimpiai bajnok kajakozó férje – gratulált az olimpiai kvótát szerzett sportolóknak, mert elképesztő munkát végeztek és óriási teljesítményt nyújtottak azért, hogy ott lehessenek Párizsban. „Azt kértem tőlük, hogy mivel ők lesznek most az ország nagykövetei a játékokon, így ne csak az eredményeikkel, hanem az emberségükkel és a testvéries gondolkodásukkal is mutassanak példát." (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!