Botránnyal és zavarodással zárult az olimpia első focimeccse

2024. július 24. – 19:56

Másolás

Vágólapra másolva

Ha párizsi olimpia szervezői ómennek tekintik a játékok első focimeccsét, akkor hatalmas kavarodás, zavarodottság és botrány uralja majd az eseményt. Az olimpiát ugyanis hivatalosan még meg sem nyitották, az első focimeccs viszont a BBC beszámolója szerint elképesztően furcsán ért véget.

A meccsek Marokkó és Argentína válogatottja játszotta. Marokkó 2-0-ra vezetett, az argentinok viszont nem vesztették el a fejüket, sőt, a meccs utolsó utáni-utáni pillanatában, a sok ápolás miatt elrendelt 15 perces hosszabbítás 16. percében, egy igazán hihetetlen jelenetsor után, Cristian Medina fejesével egyenlíteni is tudtak.

Ekkor azonban elszabadult a káosz: az argentin szurkolók örömükben poharakat, palackokat és fáklyákat dobáltak a pályára, a marokkói szurkolók közül pedig többen berohantak a fűre, mire a bíró mindenkit leparancsolt a pályáról. Egy ideig azt hitték a játékosok és a szurkolók is, hogy a bíró lefújta a meccset. Azonban nem ez történt, a bíró csak kirendelte a szurkolókat a pályáról, hogy az utolsó három, káoszban eltelt percet zárt ajtók mögött újrajátsszák.

Mire viszont mindenki kiment a stadionból, és a játékosok készen álltak volna újra focizni, a bíró bejelentette, hogy a videóbíró időközben lest ítélt az argentin egyenlítő gólnál. Úgyhogy végül Marokkó 2-1-re nyert.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!