Foltos gyepszőnyegen játssza a Fradi a BL-selejtezőt egy fertőzés miatt

2024. július 22. – 16:59

Másolás

Vágólapra másolva

Megfertőződött és foltos lett a fű a Groupama Arénában, de ez nem érinti a jövőbeli mérkőzéseket, írja a Ferencvárosi Torna Club. A barna foltosság nevű fertőzés (latinul Rhizoctionia), a nagy mennyiségű csapadék és a magas hőmérséklet miatt alakult ki a pályán. A fertőzés barnás-szürkés, gyűrű formájú száraz foltokat okoz az érintett területen, a gyűrűk közepén viszont megmarad a zöld fű.

A stadiont üzemeltető Sportfive Hungary permetezéssel már megállította a fertőzést, ami átmenetileg kissé fokozta a fű kiszáradását. Mindez nem befolyásolja azonban a futballpálya stabilitását, játszhatóságát, így emiatt a keddi BL-selejtezőt sem került veszélybe, ahol a Fradi a walesi The New Saints ellen játszik. A fű bírja a taposást, a gyökérzet nem sérült, így újra tud majd nőni – írja a klub.

A száradt fű látható lesz egy ideig a futballpályán, elsősorban a kispadok felőli hosszanti térfélen, de nincs fertőzés a C-szektor és az árnyékos kapu előtt. Ez egy látványos betegség, de kevésbé agresszív, mint a Phytium, amely az elmúlt években többször is felbukkant.

A pálya füve várhatóan 2-3 hét elmúltával vissza is nőhet, de ez függ az időjárástól, a hőség enyhülésével a fű is jobban érezné magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!