Southgate: A tündérmesékben nem, de az álmokban hiszek. De la Fuente: Apróságok döntenek majd

2024. július 14. – 06:20

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol válogatottat vezető Gareth Southgate és a spanyolokat irányító Luis de la Fuente is bizakodó a németországi foci-Eb vasárnap esti fináléja előtt – írja az MTI.

A sorozatban másodszor döntős angolok 58 év után először nyerhetnek világversenyt, Eb-n pedig még sosem nyertek. A szövetségi kapitányuk a szombati sajtótájékoztatón azt mondta, a keret mind a 26 tagja egészséges, felkészülésük a mérkőzésre jól sikerült. Southgate azt is elárulta, olyan képeket mutatott a játékosainak, amelyeken a tömeg az angol rögbi vagy krikett csapatokat ünnepli a londoni Trafalgar téren, hogy ezzel is motiválja őket.

„Nem igazán hiszek a tündérmesékben, de az álmokban igen. Nagy álmaink vannak, ezeket azonban meg is kell valósítani – mondta Southgate. A vasárnap 21 órakor kezdődő berlini döntőben a háromszoros Európa-bajnok spanyolok lesznek az ellenfelek, akiket a döntő esélyesének tartanak. A szövetségi kapitányuk, Luis de la Fuente azonban hallani sem akar a favorit szerepről: „Ezt meghagyjuk a fogadóirodáknak és az újságíróknak".

A spanyol szövetségi kapitány szerint az ilyen mérkőzéseket, mint a vasárnapi döntő, apróságok döntenek el és úgy gondolja, hogy a fináléba jutott két válogatott a „két legjobb csapat”. A tréner szerint tisztelik az ellenfelet, de arra összpontosítanak majd, hogy nyerjenek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!