Megszűnhet a Szombathelyi Haladás focicsapata

2024. július 10. – 09:38

Másolás

Vágólapra másolva

Gyakorlatilag megszűnhet a Szombathelyi Haladás focicsapata, írja a közmédia sportcsatornája, az M4.hu. Nincs hivatalos képviselőjük, sem igazolt focistájuk, ezért visszavonták az NB III.-as nevezésüket.

A labdarúgócsapatot üzemeltető cég keddi tulajdonosi taggyűlésén nem választottak új ügyvezetőt, és időközben lemondott a felügyelőbizottsági tagságáról a többségi tulajdonos Haladás Marketing Kft. képviselője, Homlok Tibor, az önkormányzat delegáltja, Unger Richard, illetve az Illés Akadémia delegáltja.

„A taggyűlésen egyértelművé vált, hogy a Szombathelyi Haladás Kft.-nek nincs már igazolt labdarúgója. Eldőlt az is, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. visszavonja NB III.-as nevezését” – írta közleményében a klub. Az NB III.-as nevezést a Haladás VSE, vagy az Illés Akadémia kaphatná meg.

A Szombathelyi Haladás a 14., bennmaradást érő helyen végzett az NB II.-ben, azonban az MLSZ első és másodfokon sem adta meg a másodosztályú licencet a klubnak. A szombathelyi csapat 2019-ben esett ki az első osztályú bajnokságból.

A klub az első közt kapott új stadiont – 2017-ben adták át –, de annak az üzemeltetésével már rögtön gondok akadtak, a város ugyanis nem akart pénzt adni rá. A klub irányítása Homlok Zsolthoz került, aki Mészáros Lőrinc veje volt. Miután Homlok elvált Mészáros lányától, jól látszott, hogy a cégei nem kaptak állami megrendeléseket, és brutális veszteséget könyvelt el. Ez pedig a focin is lecsapódott, a költségvetésüket nem tudták tartani. Szombathelyről sok válogatott játékos karrierje indult el, elég csak Illés Béla, Király Gábor, Guzmics Richárd vagy Halmosi Péter nevét említeni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!