Tizenegy világbajnokkal utazik a férfi pólócsapat az olimpiára

2024. július 5. – 12:37

Másolás

Vágólapra másolva


Megfelelve a NOB által kitűzött határidőnek, Varga Zsolt, a férfi válogatott szövetségi kapitánya kihirdette a párizsi olimpiára utazó tizenhárom fős csapatot, amelyet péntek délelőtti ülésén az MVLSZ elnöksége is jóváhagyott. Varga 2000-ben olimpiai bajnok lett, most 24 év után lesz ott ismét a játékokon.

A kapuban Vogel Soma és Bányai Márk kap helyet, klasszikus centerként Hárai Balázsra esett a választása. A balkezesek oldalán Vámos Márton és Zalánki Gergő, kapásoldalon Varga Dénes, Vigvári Vince és Manhercz Krisztián élvezi a kapitány bizalmát. Varga a csapat egyetlen olimpiai bajnoka, 2008-ban nyert. Az ötödik olimpiáján vehet részt, amivel beállítja Gyarmati Dezső, Benedek Tibor és Kásás Tamás csúcsát.

Védőként és bevethető centerként Angyal Dániel, Jansik Szilárd (csapatkapitány) és Molnár Erik, valamint szintén több poszton használható all-rounderként Nagy Ádám és Fekete Gergő alkotja majd a csapatot, amelyben 11 fukuokai világbajnok kapott helyet.

Centerposzton változtatott Varga, Német Toni kimaradt, a helyére Hárai került, akinek ez lesz a negyedik olimpiája. Pohl Zoltán sem játszik, és a kapuban is cserélt a kapitány.

„Vannak előnyei és hátrányai is, hogy ilyen korán meg kell adni a névsort – mondta a csapathirdetésről Varga. – A hátránya, hogy egyetlen hivatalos mérkőzés és több kétkapus edzés alapján kellett döntenem, az előnye viszont, hogy mostantól mindenki az olimpiára koncentrálhat, és a jövő heti Domino Trans-kupán a mérkőzéseken már a tizenhárom utazó játszik, ami könnyebbé teszi a játék formálását.”

Hozzátette, hogy volt egy alapvető elképzelése a csapatról, ugyanakkor akadtak kérdések bizonyos posztokon, amelyek megválaszolásával egészen az utolsó pillanatig várt, csütörtök estére viszont pontot tett mindenre. Nyilván sokkal nehezebb volt most, mint eddig bármikor, már csak azért is, mert eddig mindenhová tizenöt embert lehetett nevezni, az olimpián viszont hagyományosan tizenhárom a limit.

Tartalékként a kerettel edz a továbbiakban is Kovács Péter és Vigvári Vendel, valamint Szakonyi Dániel – sérülés esetén ugyanis július 26-áig engedélyezett a csere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!