Marco Rossi: Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni az Európa-bajnokságnak

2024. június 27. – 11:28

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott szerda este elköszönt az Európa-bajnokságtól, a szövetségi kapitány, Marco Rossi csütörtök délelőtt a válogatott bázisán tartott sajtótájékoztatót a hazautazás előtt.

„Kicsit át kell gondolnom a történteket. Egyetlen pillanatát sem tudtam élvezni a mostani Eb-nek, mert nagyon rosszul kezdtünk, a Svájc elleni vereséggel.

Az első félidőben nem voltunk önmagunk, utána talpra álltunk, és már jobban játszottunk. Bennünk volt a jobb teljesítmény, de mindenkinek meg kell értenie, hogy ha nem kezded jól a tornát, utána minden bonyolulttá válik. Az első meccs kulcskérdés.

Meg kell próbálni nyerni, de a legfontosabb, hogy ne veszíts. Nekünk ezt nem sikerült elérni” – idézte a Sportal.hu a magyar szakembert.

A legszebb pillanat az volt, amikor a skótok ellen a játékvezető lefújta a mérkőzést a 101. percben, de emlékeztetett rá még egyszer, hogy nem tudta élvezni a tornát.

Sokat gondolkodott azon, mit kellett volna másként csinálnia. Akár a felkészülésben, akár a személyi döntésekben. De ezek a gondolatok szinte mindig a Svájc elleni meccs körül forogtak. A legjobb játékosokat hívta meg a keretbe. Mindig lehet kritizálni, de ahonnan ő látja a dolgokat, ha újrakezdhetné, akkor se tudna mást tenni.

A mi csapatunk akkor igazán erős, ha mindenki száz százalékot nyújt, és taktikailag szinte hibátlan meccset játszottunk. Mint ahogy Georgia játszott Portugália ellen, vagy ahogy Szlovénia döntetlent játszott Anglia ellen

magyarázta.

Rossi a Freiburg játékosát, Sallai Rolandot nevezte meg a legjobb magyar játékosnak, akit Skócia ellen a meccs emberének választottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!