F1: Lance Stroll hosszabbított az Aston Martinnál, Pierre Gasly pedig az Alpine-nál

2024. június 27. – 17:30

Másolás

Vágólapra másolva

A kanadai Lance Stroll még legalább két évig marad az Aston Martinnál, Pierre Gasly pedig a francia Alpine-nál, miután mindketten meghosszabbították szerződéseiket a csapataiknál. „Nagyon boldog vagyok, hogy elköteleztem magam, a csapatnál maradok 2025-ben és azt követően is. Elképesztő látni, milyen messzire jutottunk az elmúlt öt szezonban” – mondta a 25 éves pilóta.

A Sky Sports szerint az Aston Martinnak jól jön, hogy Fernando Alonso is marad a csapatnál, vele már korábban megállapodtak a ‘25-ös és ’26-os szezonról. Stroll döntése is várható volt, miután apja, Lawrence Stroll cége 2021-ben felvásárolta a csapatot.

Stroll a mostani idényben a 11. helyen áll 17, míg társa, a spanyol Fernando Alonso 41 ponttal a 9. Az Aston Martin a csapatok versenyében az ötödik 58 ponttal.

Az Alpine egy órával az Aston Martin előtt jelentette be, hogy Gasly a francia csapat színeiben versenyez majd az Osztrák Nagydíjon. Így a 20-ból már csak 7 hely maradt betöltetlen a június 30-án kezdődő futamon.

A francia pilóta egyébként az előző szezon végén csatlakozott az Alpine-hoz, és hosszabb távon tervez a csapatnál, írja a Formula-1.com.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!