Edzője szerint Csoboth Kevin növelte nemzetközi ázsióját utolsó perces győztes góljával

2024. június 25. – 11:50

Edzője szerint Csoboth Kevin növelte nemzetközi ázsióját utolsó perces győztes góljával
Csoboth Kevin ünnepli a skótok ellen az utolsó másodpercekben szerzett győztes gólját. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Másolás

Vágólapra másolva

A talán továbbjutást érő találatot szerző Csobothnak nehéz tavasza volt, még klubcsapatában is a kispadra került. Edzője, Mészöly Géza azonban bízott a sikerében, és azzal győzködte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitánynak is szüksége lesz „egy jó beszálló játékosra”.

„Éreztettem vele, hogy Kevin, meglesz ez, ne aggódjál” – mesélte a nehéz tavaszi időszakról Mészöly az RTL reggeli műsorában. Csobothnak akkoriban pont nem ment a játék, az Újpestben is csak a kispadra fért fel, de aztán Mészöly még csapatkapitánynak is megtette.

Mészöly szerint Csobot sebessége és eredményessége döntő volt a skótok elleni meccsen, amin még egy kapufát is lőtt a gólja mellett. Ez utóbbi némi szerencsével akár továbbjutást is érhet. Mészöly szerint „egész Újpest is büszke” Csobothra. Azt mondta, a gól növelte a nemzetközi ázsióját, bár már az Eb előtt is volt egy-két kérője, érdeklődtek már iránta külföldi klubok.

A beszélgetés végén még felidézték, hogy Csoboth Szoboszlai Dominikkal együtt kezdte karrierjét a Főnix focisuliban, ahonnan Bolla Bendegúz is nevelkedett, és ahol Mészöly egykori csapattársa, Szoboszlai Dominik édesapja, Zsolt volt az edzőjük.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!