Csoboth a győztes gólról: Teljes áramszünet lett utána

2024. június 24. – 13:20

Csoboth a győztes gólról: Teljes áramszünet lett utána
Csoboth a megsérült Varga mezével – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar fociválogatott miután legyőzte Skóciát Stuttgartban, hajnali fél kettő körül visszaindult a bázisára, Weiler im Allgauba, a csapat ott fogja várni a fejleményeket, és figyelni az eredményeket, hogy mire elég a három pont a csoportharmadikok összevetésében.

Kevéssel dél után a vasárnap esti meccs főszereplője, Csoboth Kevin válaszolt a sajtó kérdéseire. Csobothnak a tizedik válogatottságán ez volt az első találata, a legjobb pillanatra tartogatta.

Elmondta, hogy voltak az életében nehezebb periódusok, mélypontok, de mindennek úgy kellett lennie, ahogy történt. Nem zárt le könnyű időszakot a Benficában, aztán amikor hazatért, Fehérváron sem kapta meg azt a lehetőséget, amire vágyott, a másodosztályú Szegednél és az Újpestnél igen. A klubot a szíve csücskének nevezte, mert bíztak benne.

Azt nem mondom el, hogy a kapufánál mit mondott apám, de a gól után szerencsére nem repült ki a tévé az ablakon. A visszafelé úton a benzinkutaknál persze enyém volt minden csekk, ahogy ilyenkor az első válogatott gólját szerző játékosnál lenni szokott

avatott be a részletekbe.

Rossz visszaemlékeznie Varga Barnabás sérülésére, de azt nem értette a vonal mellől, hogy az orvosi személyzet miért vacakol, és miért nem segítenek a Fradi fejsérülést szenvedett csatárán. A focinál fontosabb az élet. Varga barátnője a lelátóról nézte végig az eseményeket. Csoboth azt mondta, hogy a csapattársa képes a kommunikációra, de 2-3 napig biztosan nem lehet velük.

„A hideg ráz még ki most is, ha a gólomra gondolok, még akkor is, ha a legfontosabb a győzelem volt. Visszanéztem már vagy ezerszer, a hosszúra akartam rúgni, és szerencsére nem ért oda a kapus. Aztán teljes áramszünet. A következő pillanat már az, amikor Barni mezét tartom és ünneplünk.”

Azzal nem szeretne foglalkozni, hogy így bekerülhet-e kezdőcsapatba, mert ha csak egy percre kap lehetőséget a kapitánytól, akkor annyi idő alatt akarja megmutatni a képességeit.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!