László Csaba: A skótok lelkesedése átcsaphat felelőtlenségbe

2024. június 23. – 18:41

Másolás

Vágólapra másolva

Napok óta azt találgatjuk, hogyan lehet megverni a skótokat. Most egy olyan szakember, László Csaba is elmondja a véleményét, aki testközelből ismeri mindkét futballkultúrát.

Dolgozott három magyar (FTC, Sopron, MTK) és két skót klubcsapatnál (Hearts, Dundee), volt a magyar válogatott másodedzője, megkapta a kapitányi posztot Ugandában és Litvániában. A 60 éves László Csabának most nincs klubja, de a meglátásaira kíváncsiak voltunk, mi várható a magyar-skót előtt, aminek a győztese jó eséllyel folytathatja az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében.

„Sok párhuzam van a két kapitány közt, elég csak arra gondolni, hogy mindketten másodszor vitték ki a csapatukat az Eb-re. Míg Marco Rossi a Honvéddal ért el olyan eredményeket, ami megteremtette a hírnevét, Steve Clarke a Kilmarnockkal. Mindketten évek óta vezetik a csapatukat, és ismerik a játékosok rezdüléseit” – kezdte a Telexnek László.

Úgy gondolja, ha a földön tudják tartani a labdát a magyarok, és szigorúan, nem szétcsúszva védekeznek, akkor nem maradhat el a magyar siker, amire szerinte nagyobb esély van, még ha nagyon egyforma is a két csapat.

„A skótok határtalan lelkesedése átcsaphat agresszív felelőtlenségbe, ami megint csak segítheti a magyarokat. Robertson nagyon jó játékos, de olykor elfelejt védekezni, ezt a tényt alátámasztja, hogy az ő oldaláról több gólt kaptak. Nem látszik, ki lehet a skót gólszerző a csatárok közül. Az ellenben nyilvánvaló, ha a skótok rá tudják kényszeríteni az akaratukat a magyarokra, vagyis használják a beíveléseiket, akkor el tudnak olyan eredményt érni, ami nekik üdvözítő.”

László érzékeli, hogy a skótoknál mekkora a várakozás, a múlt nagyságai közül sokan úgy jövendölik, hogy ez a csapat lehet az, amelyik megszakítja a rossz sorozatot, és a 13. nagy tornán végre továbbjutnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!