Büntetést kaphatnak a spanyolok, mert késő este adott interjút a kiskorú játékosuk, Lamine Yamal

2024. június 23. – 09:58

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol Lamine Yamal hatalmas játékkedvvel játszott csütörtökön az olaszok ellen, de a meccs utáni interjúja miatt pénzbüntetést kaphatnak a spanyolok, írja az osztrák Kronen Zeitung. Akár 30 ezer eurós, kicsit több mint 11 millió 900 ezer forintos bírságot is kiszabhat az UEFA a spanyol válogatottra.

Lamine Yamal akcióban az olasz Lorenzo Pellegrini ellen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon – Fotó: Reuters / Leon Kuegeler
Lamine Yamal akcióban az olasz Lorenzo Pellegrini ellen a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokságon – Fotó: Reuters / Leon Kuegeler

A német ifjúságvédelmi törvények miatt ugyanis este 8 óra után nem dolgozhatnak a kiskorúak, a fiatal spanyol tehetség viszont még nagyon is kiskorú, még csak 16 éves. Ugyan a német törvény magára a profi sportra nem vonatkozik, de Yamal a meccs befejeztével nem ment haza lefeküdni. Ehelyett újságírói kérdésekre válaszolt, emiatt kaphat büntetést a spanyol válogatott.

Yamal június 15-én a horvátok elleni meccsen rekordot döntött: 16 évesen és 338 naposan ő lett a valaha volt legfiatalabb játékos az labdarúgó-Európa-bajnokságok történetében.

A spanyolok már biztos továbbjutók, a horvátok ellen 3-0-ra, az olaszok ellen 1-0-ra nyertek, így 6 ponttal vezetik a B csoportot. Már csak az albánok elleni meccs van nekik hátra a csoportkörből, és a találkozó egyértelmű esélyeseiként bőven lehetséges, hogy 9 ponttal fognak továbbmenni a legjobb 16 közé:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!