A skótok csatára: Leiszom magam a sárga földig, ha továbbjutunk

2024. június 22. – 20:03

A skótok csatára: Leiszom magam a sárga földig, ha továbbjutunk

Másolás

Vágólapra másolva

Skócia a németek ellen súlyos vereséget (1–5) szenvedett mindjárt az első napon, aztán Svájc ellen 1–1-et játszott, így most a csoport harmadik helyén áll. Egy győzelemmel elérhetik azt, amit még egyetlen más skót válogatott sem: továbbjuthat a csoportjából.

„Nem nyomás ez, hanem izgatottság, ami bennünk van, mert Európa nem igazán hisz bennünk” – ezt az Aston Villa csatára, John McGinn mondta a szombati sajtótájékoztatón. Neki különösen izgalmas lesz ez a találkozó, mert Sopronban élnek az unokatestvérei, ott is fociznak. Félig skótok, félig magyarok, ők nem veszíthetnek, magyarázta. Az apja felesége ugyanis magyar.

„Leinnám magam a sárga földig” – ezt már arra a felvetésre válaszolta, hogy mit tenne, ha sikerrel zárják a vasárnap estét. Mindannyian hősök akarunk lenni, és szeretnénk megköszönni a jól viselkedő szurkolóinknak, hogy mellettünk állnak. McGinn jó szezont futott a Villával, hiszen ott lesznek a Bajnokok Ligájában jövőre.

„Reméljük, megtanultuk a leckét” – ezek már Steve Clark, a skót kapitány szavai voltak. Ezzel arra utalt, hogy három éve az angolok ellen játszottak egy bravúros döntetlent, aztán kikaptak a horvátokról.

„Két hasonló csapat, hasonló felállás és rendszer, reméljük, hogy a miénk egy kicsivel jobb. Feltérképeztük az ellenfelet, felkészültünk belőlük, ismerjük Szoboszlait, nem csak azért, mert ő van leginkább a címlapokon” – összegzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!