Marco Rossi: Nincs alternatívánk a skótok ellen, csak a győzelem

2024. június 22. – 19:19

Másolás

Vágólapra másolva

„Skócia mindig agresszíven játszik, ezt láthattuk az első két meccsen is. Nekik is, nekünk is három pontra van szükségünk, vagyis ugyanaz a célunk. Ha nyerünk, továbbjuthatunk. Nincs alternatívánk, csak a győzelem. Ha nem is jutunk tovább, akkor is alapcél, hogy győzelemmel búcsúzzunk.

A torna ezen részén már nem kell motiválni a játékosokat. Ha igen, akkor másik munkát kell keresni maguknak”

– kezdte a harmadik, vasárnap esti csoportmeccs előtti sajtótájékoztatóját a magyar kapitány, Marco Rossi.

Hozzátette, a skótok németek elleni meccsét nehéz értékelni, hiszen bármelyik csapatnak rémálom, ha tízen maradnak. Svájc ellen egy másik arcukat láthattuk, sok szempontból jól játszottak, eltalálták a kapufát is.

A szakvezető nem aggódik Szoboszlai Dominik állapota miatt, aki szombaton csak később csatlakozott a társaihoz az edzésen. Hosszú szezonon van túl, a legfontosabb a regeneráció, de nemcsak az ő esetében van ez így, hanem másoknál is, és ezen dolgoztak.

Felmérték a játékosok fizikai állapotot, lesz néhány változtatás, ami nem a rossz teljesítménynek tudható be, pusztán arról van szó, hogy frissítsenek. Callum Styles is készen áll a játékra.

Rossi visszatért a németek elleni meccs játékvezetésére, és megismételte: következetességet várt el, a holland bíró azonban nem így járt el. „Nem kifogásokat vagy ürügyet kerestem, anélkül is megnyerték volna a meccset, nem ez a döntő, hanem az a lényeg, hogy a VAR-nak ugyanúgy védenie kell a kicsiket, mint a nagyokat. Eddig nem volt szerencsénk a döntő pillanatokban.”

A magyar–skótot egyébként egy argentin játékvezető, Facundo Tello kapta, aki az UEFA és dél-amerikai testvérszervezete, a Conmebol együttműködéseként jutott ehhez a lehetőséghez.

Szalai Attila arról beszélt, hogy nagyon nagy siker volt, hogy 14 meccsesre hizlalták a veretlenségi sorozatukat, önbizalomtól duzzadva léptek pályára márciusban, ez most megcsappant, de tudniuk kell kezelni ezt a helyzetet, hiszen profi játékosok. Vissza kell menniük oda, ami őket erőssé tette. „Holnap a pályán remélhetőleg meg is tudjuk mutatni, mire gondolunk egység alatt. Nagy a nyomás, de magunk tettünk magasra a lécet a korábbi eredményeinkkel. Ebből a nyomásból szeretnénk pozitív energiát nyerni. Egy győzelemmel, vagyis három ponttal már túlteljesítenénk azt, amit három éve elértünk.”

Botka Endre úgy nyilatkozott, úgy tervezték, hogy nem nulla ponttal mennek az utolsó csoportmeccsre. Nem értett egyet azzal, hogy túlságosan Rossi-központú lenne a csapat, mert a kapitánynak nem csak egy terve van meccsre. „Fel vagyunk készítve, milyen opcióink vannak.”

Előfordulhat, hogy a Fradi védője bemutatkozik az Eb-n. 2021-ben több meccsen is játszott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!