Sallai megadta a receptet, hogy kell megverni Skóciát

2024. június 21. – 14:43

Sallai megadta a receptet, hogy kell megverni Skóciát
A skótok elleni sajtótájékoztató – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

„Kompaktabban kell védekeznünk, mint eddig, szükség lesz a gyors átmenetekre. Megvoltak a helyzeteink eddig is, azokat ki kell használni. Tökmindegy, hogy szép vagy csúnya focival, de nyernünk kell” – ismertette a skótok elleni meccsen a győzelemhez szükséges változásokat Sallai Roland a magyar labdarúgó válogatott sajtótájékoztatóján. Pénteken ő és Gazdag Dániel, a csapat két hangulatfelelőse beszélt az újságíróknak. Azt mondták, hogy az Eb-n is próbálják önmagunkat adni, de azért vannak fontosabb feladataik az edzéseken.

Sallai felszabadultan lépett eddig pályára, jól sikerültek a cselei. Reméli, hogy ezekkel egy győzelemhez is hozzá tud majd járulni. Hiba lenne az elmúlt évek eredményeiből kiindulni, mondta, mert az Eb-n erősebb ellenfelek vannak. Helyzeteket így is sikerült kialakítani, ezek hatékony kihasználása nélkül azonban az Eb-n nem lehet meccset nyerni.

Úgy gondolja, hogy a csapategység erőssége segíthet a mostani helyzetben, amikor sikerélmény nélkül tértek vissza az előző két mérkőzésről.

„Egyelőre nem nézzük a többi csoportot, a matek csak az után lehet releváns, hogy megvertük a skótokat” – összegzett. A jelen állás szerint három ponttal be lehet kerülni a négy legjobb csoportharmadik közé.

Gazdag az előző Eb-t koronavírusos fertőzése miatt kihagyta, a németek ellen a 87. percben mutatkozott be. Abban bízik, hogy nemcsak a skótok ellen, hanem a nyolcaddöntőben is jut neki lehetőség. Ismerik a skót csapat erősségeit, igazán fizikális csapat.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!