Orbán kapta átlagban a leggyengébb osztályzatokat, Szoboszlai nagyot ugrott

2024. június 21. – 10:53

Orbán kapta átlagban a leggyengébb osztályzatokat, Szoboszlai nagyot ugrott
Eltűnt Willi Orbán stabilitása – Fotó: Tobias Schwarz / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A német szaklap, a Kicker a magyar válogatott mindkét meccsén osztályozta a játékosok teljesítményét. Svájc ellen a védelem bal oldalán helyet kapó Szalai Attila a legpocsékabb osztályzattal kellett beérje, hatost kapott. A a német skálán az egyes a legjobb osztályzat. A magyar gólszerző, a Fradi csatára, Varga Barnabás 2,5-est kapott.

A lap tudósítói szerint a svájciak legjobbja Michel Aebischer volt, ő volt egyben a legjobb mezőnyjátékos is, 2-est adtak neki. Pontosan annyit, amennyit a kapuban bravúrok sorát bemutató Gulácsi Péter.

Még néhány magyar érdemjegy az első meccsről: Willi Orbán és Fiola Attila 5, Szoboszlai Dominik és Nagy Ádám 4, Schäfer András 3,5.

A németek elleni második csoportmeccsen Gulácsi Péter egy jegyet rontott, 3-asra taksálták. Orbán ugyanúgy ötöst kapott, bár az utolsó percekben volt egy nagy helyzete, amikor csak a szerencse és Kimmich pazar helyezkedése mentette góltól a német csapatot. Az érdemjegy alapján az első gól előtti esését inkább a hibájának tartották, mintsem Gündogan szabálytalanságának.

Szoboszlai produkciója érdemelte a legjobb Kicker-jegyet: 2,5. Alig maradt el tőle Sallai Roland, akinek közepest, hármast adtak. Nagy Ádám és Kerkez ugyanúgy 4-essel zárt, ahogy az első találkozón, Schäfer is hozta a 3,5-est.

Bolla Bendegúzt Svájc ellen hármasra értékelték, a németek ellen négyesre, noha volt egy fontos mentése, és a támadások támogatásából is kivette a részét. Igaz a fáradtság látszott rajta.

A Kicker nem fukarkodott a jó jegyekkel, ha a saját csapatáról volt szó, Musiala például 1,5-essel zárt, ahogy az UEFA által a meccs emberének választott Gündogan is. Havertzet viszont kritikusan lehúzták, csak négyessel díjazták, és Wirtz sem villogott, őt 3,5-lel honorálták.

Két meccs után szomorúan konstatálhatjuk, hogy Orbán átlagban csak ötösnél tart, amivel ő a leggyengébb magyar,

miközben ő a védelem oszlopa szokott lenni, megbízhatóan jól teljesített eddig a magyar válogatottban, és magabiztosságot tudott adni a társainak is.

A tavaszi szezonban a Kicker átlaga alapján 2,97-tel zárt a Bundesligában, vagyis éppen csak elmaradt a hármastól, a formájára nem lehetett panasz. Ennek fényében különösen fájdalmas a mostani értékeire tekinteni, pláne, hogy a realitástól nem áll távol.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!