Nagy Ádám: Bicskanyitogató arrogancia volt a holland bíróban

2024. június 20. – 14:43

Nagy Ádám: Bicskanyitogató arrogancia volt a holland bíróban
Nagy Ádám szerint Gündogan tudta, hogy szabálytalankodott, ezért torpant meg a mozgása – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar labdarúgó-válogatott két tagja, Nagy Ádám és Nagy Zsolt válaszolt a magyar sajtó kérdéseire a csapat bázisán Weiler im Allgäuban. Nagy Ádám 64 percig volt a pályán szerdán a németek ellen, Nagy Zsoltot a 75. percben küldte be a szövetségi kapitány.

„Dühösek vagyunk a játékvezetésre, de ezt már nem tudjuk megváltoztatni. Magunkra most nem lehetünk dühösek, mint a svájciak ellen. Más felfogással mentünk ki a pályára, nagyon összeszedetten tudtunk taktikailag játszani. Megvolt a szervezett védekezés is, ami bennünket jellemzett korábban. Jó magyar szokáshoz hűen újra elkezdhetünk most számolgatni és reménykedni, nem ez volt a célunk. A skótok elleni győzelemért járó három pont után remélhetőleg egy kis segítséget is kapunk a futball isteneitől” – kezdte Nagy Ádám.

A skótoknak egy pontjuk van, miután döntetlent játszottak szerdán Svájccal. Ha a skótok vasárnap legyőzik a magyarokat, akkor történelmi sikert érnek el, mert eddig egyetlen nagy tornán sem sikerült továbbjutniuk a csoportból.

A 83. válogatottságát szerdán ünneplő – ezzel Garaba Imrét megelőzve az örökrangsor tizedik helyére lépett – Nagy azt mondta, kvalitásban volt köztük különbség, ezt mindenki láthatta. Ilyen típusú ellenféllel szemben remek játékkal, és csak egy kis szerencsével tudnak nyerni, ez a múltban is így volt. A szerencse azonban most nem volt mellettük.

„Szerencsétlen, hogy így belenyúlt a meccsbe a bíró. Nüanszok döntenek, és ez annál azért kicsivel nagyobb volt” – jellemezte a holland játékvezető Danny Makkelie teljesítményét.

Az ominózus esetről, ami a németek első gólját hozta, hosszabban nyilatkozott, hogy miért nem sípszóig játszottak, ahogy már serdülőben is tanítják.

„Nagy meló volt már addig is abban, hogy ne rúgjanak gólt a németek. Szabad szemmel jól látható volt ez a falt, tudat alatt megnyugodtunk, hogy a miénk a labda, és akár fújhatunk egy kicsit. Hogy mennyire téves volt ez az ítélet, arról árulkodó, hogy végül a gólpasszt adó Gündogan is megállt egy pillanatra.

Látni lehetett a mozgásán. A bíró viszont tovább engedte, ha nem állunk meg, ha követjük a labda útját, akkor mi érünk oda előbb. Ugyanúgy okolhatjuk magunkat. De elvileg top UEFA-rendezvényen nem lehet ilyen hiba. A bíró nem kezelte egységesen a csapatokat. Nekem sajnos 4-5 BL-győzelmem, mint a másik csapat középpályásának. Ettől még bicskanyitogatóan, arrogánsan küldött el, míg ő reklamálhatott. Ez nem helyén való, és nem gondolom, hogy el lenne emiatt számoltatva. Úgy hiszem, rossz irányba kezd elmenni ez a dolog. El kell fogadnunk a döntéseket, még ha nehezebb is.”

Nagy Zsolt a harmadik meccsén kezdő szeretne lenni, igaz már annak is örül, hogy egyáltalán itt lehet az Eb-n. A felcsúti játékos 2019-ben mutatkozott be Wales ellen egy rossz emlékű meccsen, akkor nem ment neki a játék. Utána megsérült, a sokhónapos kihagyás alatt nem igazán gondolt arra, hogy ott lehet még egyszer a válogatottban.

„A Mister azt szokta kiemelni, hogy lehet veszíteni, de nem mindegy, hogyan. Szerdán emelt fejjel tettük. Bízom abban, hogy nemcsak Eb-meccsem lesz, hanem vasárnap meglesz az első győzelmem is” – összegzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!