Német kisváros kolompját kapta ajándékba a magyar fociválogatott

2024. június 18. – 11:33

Német kisváros kolompját kapta ajándékba a magyar fociválogatott
Az MLSZ főtitkára vette át a kolompot – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Kedd délelőtt fél tizenegytől sajtónyilvános edzést tartott a magyar labdarúgó-válogatott Weiler im Allgäuban, a csapat bázisán.

Stábok kereszttüzében a csapat – Fotó: Huszti István / Telex
Stábok kereszttüzében a csapat – Fotó: Huszti István / Telex

Három-négy német tévéstáb (Sky, RTL, Welt) is megnézte a magyarokat, hiszen szerdán a két válogatott egymás ellen játszik Stuttgartban hat órától. A németek imponáló játékkal, 5 – 1-es győzelemmel nyitottak a skótok ellen, a magyarok kikaptak Svájctól 3–1-re.

Szoboszlai Dominikot valamennyi tudósításban kiemelték, mint az angol ligából érkező csapatkapitányt. Azt is hozzátették, hogy öt Bundesliga-profi is ott van a pályán, köztük Gulácsi Péter a kapuban, Orbán Willi pedig a védelemben.

A város polgármestere, Tobias Paintner meglátogatta a csapatot, az érkező játékosok pedig beírták a nevüket a város emlékkönyvébe. Paintner a város szimbólumát adta ajándékba a magyar szövetségnek, egy kolompot. Cserébe egy hivatalos meccslabdát kapott, amit szintén dedikáltak a magyar játékosok.

A vasárnap már sprinteket futó Loic Nego kihagyta ezt az edzést, de az eddig szintén könnyített edzéseket végző Callum Styles, már úgy látszott, teljes intenzitással végezte el a gyakorlatokat.

Schuth Gábor erőnléti edző irányítja a csapatot – Fotó: Huszti István / Telex
Schuth Gábor erőnléti edző irányítja a csapatot – Fotó: Huszti István / Telex
Párokban a játékosok – Fotó: Huszti István / Telex
Párokban a játékosok – Fotó: Huszti István / Telex

Miután kijöttek az öltözőből, Szoboszlai Kerkezzel fejelgetett, nagyjából húszig számoltuk, amikor előbbi rúgott egy nagy gyertyát, így vetett véget a közös játékuknak, mert megérkezett a kapitány, Marco Rossi a pályára. Aki nem beszélt sokáig, átadta a szót Schuth Gábor erőnléti edzőnek, aki a kezébe vette az irányítást.

A játékosok párokba rendeződtek, az egyik szélen Bolla Bendegúz Kerkez Milossal, Gazdag Dániel Sallai Rolanddal, a túloldalon pedig Szoboszlai Schäfer Andrással alkotott egy párt. Együtt labdázgattak, majd volt olyan gyakorlat, amikor egyérintőztek, de olyan is, amikor a robbanékonyságot tesztelték. Sallai egy testcsellel átverte Gazdagot, így behozhatatlan előnyt szerzett vele szemben öt méteren. (A videón a vasárnapi és a keddi edzés képei vannak.)

A csapat összességében jó hangulatban várja a németek elleni meccset. Az előző három meccsen kiváló a magyarok mérlege a németek ellen, mert két döntetlen mellett egy győzelmet értek el. Három éve egy vereség után felállt a padlóról a csapat, most hasonlóban reménykedünk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!