Rossi: Szégyelltem a csapat első félidei játékát

2024. június 18. – 19:42

Rossi: Szégyelltem a csapat első félidei játékát
Marco Rossi eligazítás közben – Fotó: Marius Becker / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A németek elleni szerdai Eb-meccsre készülő magyar fociválogatott két játékosa, Lang Ádám és Schäfer András osztotta meg a gondolatait a stuttgarti találkozó előtt.

A félidőben lecserélt Lang szerint túl nagy távolságok alakultak ki a játékosok, csapatrészek közt, ennek köszönhető a Svájc elleni rossz játék, ezt azóta helyre tették, mindenki elmondta a véleményét, és még egyszer nem fordulhat elő. „Úgy gondolom, kijavítottuk a hibákat. Hogy mi volt az oka, jó kérdés, de a felelősség mindenkié. Még ha egy kicsit kiábrándító is volt az első félidő.”

Lang kifejtette, ismerik az ellenfél kvalitásait, tudják, hogy domináns futballal rukkolnak elő, nekik a saját erősségeiket kell nézni, saját magukra kell fókuszálniuk, és nem az ellenfél sztárjaira figyelni.

„Az egységesség az erőnk, egymásért harcolva, és a taktikát fegyelmezetten betartva kell játszani. Ki-ki meccsre készülünk.”

Schäfer András életében különleges pillanat volt, amikor gólt fejelt három éve épp a németeknek. Azzal a találattal vezettünk 2-1-re Münchenben, hogy aztán Goretzka egyenlítsen.

„Remélem, hogy megismételhetem ezt, hiszen hasonló momentum minden kisgyerek álma, de azzal is elégedett leszek, ha valamelyik társam megteszi.”

A középpályás előnynek tartja, hogy mindenkinek van már nemzetközi tapasztalata, hiszen az utóbbi időben rendre összekerültek a németekkel. Ebben a stadionban is jártak már jó néhányan.

„Voltunk ennél nehezebb helyzetben, és ki tudtunk jönni ebből, ezekből kell táplálkozunk. A svájciak ellen senki sem játszott jól, passzívak voltunk. Amikor visszamentünk a saját játékunkhoz, a saját identitásunkhoz, akkor jobban ment. Azt kell előhoznunk magunkból, ami miatt nem szeretnek ellenünk játszani, és akkor az elég lehet egy vagy akár három pontra is. Ha sokáig tudjuk tartani a döntetlent, az ellenfél görcsössé, idegessé válhat, nekünk pedig a végén még több rizikó vállalásával összejöhet a tervünk.”

A kapitány, Marco Rossi azzal nyitott, hogy az ellenfél végig dominált az első meccsen, és eddig erre nem volt képes senki más az Eb-n. A legkeményebb rivális jön, a legjobbunkat próbáljuk nyújtani ellenük.

„Papíron, nem csak papíron ki kell mondani, hogy a német válogatott a jobb. Ezen senki sem sértődhet meg, sőt még inkább motiválhat a tény, hogy bravúrra legyünk képesek. Tökéletes meccs kell. Mindenkitől száz százalék kell, ha már 110 nem lehetséges. A hagyomány nem elég, a múlt nem számít. Lehet rá emlékezni, de nem döntő, nem számít, hogy én még nem veszítettem a németekkel szemben. 2020 óta az első olyan meccs volt a svájciak elleni, amikor szégyelltem a csapatom első félidei játékát, ami a végeredményt is meghatározta. Nagyon meg szeretnénk mutatni, hová tartozunk. Küzdeni fogunk, hogy a meccs végén az eredménytől függetlenül felemelt fejjel távozzunk.”

Két-három poszton tervezi a változtatást, az értékelések és az előző edzések alapján erre jutott. Hozzátette, ez nem az a német csapat, amelyikkel három évvel ezelőtt játszottunk, vagy a Nemzetek Ligájában két éve. Toni Kroos visszatért, az előző edzőik sem voltak rosszak, de most egy topkapitánnyal gazdagodtak, dicsérte meg a 36 éves Julian Nagelsmannt.

A legvégén Ádám Martinról beszélt, és rendkívül kellemetlen nevezte, ami vele történik. „Sok idióta ül a billentyűzet mögött, ezt nem tudjuk befolyásolni. A sértegetés és a tiszteletlenség viszont elfogadhatatlan. Születése óta ilyen, nem tehet a genetikájáról. Reméljük, gólt fog rúgni. Nem hiszem, hogy nagyon megérintették volna a mémek, mert egy kivételes srác, boldog vagyok, hogy itt van velünk az Európa-bajnokságon.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!