Az a holland bíró vezeti a német–magyart, aki egyszer már felbosszantotta a német kapitányt

2024. június 17. – 12:45

Az a holland bíró vezeti a német–magyart, aki egyszer már felbosszantotta a német kapitányt
A holland bíró, Danny Makkelie – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A holland Danny Makkelie fújja majd a sípot a magyar labdarúgó-válogatott szerdai Európa-bajnoki csoportmérkőzésén, amelyen a házigazda németek lesznek az ellenfelek Stuttgartban – jelentette az MTI.

A 41 éves játékvezető eddig háromszor vezetett mérkőzést a magyaroknak, ezek közül kettő rossz emlékű világbajnoki selejtező volt. A portugálok elleni 2017-es mérkőzésen, a Groupama Arénában, majd 2021 szeptemberében, Elbasanban, az albánok ellen is a rivális nyert, egyformán 1-0-ra.

A harmadik meccset tavaly novemberben, a Puskás Arénában rendezték, és ez már kellemesebb emlékeket ébreszthet a magyar szurkolókban, Szoboszlai Dominikék ugyanis a 3-1-es Montenegró elleni győzelemmel biztosították be elsőségüket az Eb-selejtező G csoportjában.

Makkelie vezette az előző Eb német–angol nyolcaddöntőjét is, amelyet a később finalista angolok nyertek 2-0-ra, a 2022-es katari vb-n pedig a spanyol–német csoportmeccsen (1-1) fújta a sípot.

A német klubfutballban okozott már néhány botrányt Makkelie, erről a Kicker számolt be. Matthias Sammer nagyon-nagyon arrogánsnak nevezte, miután a Dortmund kikapott a Chelsea-től. A jelenlegi német kapitány, Julian Nagelsmann-nak sincs jó emléke róla, amikor a Lipcse edzője volt, elveszítette a 2020-as BL-elődöntőt a PSG-vel szemben. Nagyon szomorúnak nevezte a játékvezetést, vicces büntetéseket kaptak, és megítélése szerint piros lapok is benne maradtak a zsebében.

A szerdai találkozó 18 órakor kezdődik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!