Gulácsi reméli, hogy a németeknek már nem adnak annyi lehetőséget a gólszerzésre, mint Svájcnak

2024. június 17. – 17:59

Másolás

Vágólapra másolva

„Két gól előtt is tisztázhattunk volna” – értékelte Gulácsi Péter, a magyar válogatott kapusa hétfőn az M4 Sportnak adott interjújában még a szombati, Svájc elleni 3-1-es vereséget. Szerinte amúgy az elmúlt két-három évben nem volt jellemző, hogy az ellenfelek a magyar csapat hibájából szerezzenek gólokat.

A soron következő, szerdai mérkőzésről azt mondta, hogy a házigazda Németország ellen a magyarok a saját erényeikben bíznak. Reméli, hogy a svájci meccs elemzése után ki tudják küszöbölni azokat a bizonytalanságokat, amelyek hibára késztették a csapatot. „Az első félidőben voltak olyan taktikai dolgok, amiket nem úgy hajtottunk végre, ahogyan terveztük. Jobban ki tudtak csalogatni minket a svájciak, azt a kompaktságot, amit szerettünk volna, és ami jellemez minket, nem tudtuk megtartani, ezért bejött a bizonytalanság” – mondta.

„Helyünk van itt, és ezen a szinten is versenyképesek vagyunk, de 90 percig összpontosítanunk kell a németek ellen. A kompakt, zárt védekezés nagyon fontos lesz, mert a németek is hasonló stílusban játszanak, mint a svájciak. Jól kezdtek, jó formában vannak, de bízunk a saját erényeinkben” – mondta a kapus, aki bízik benne, hogy a németeknek már „nem adunk annyi lehetőséget, mint a svájciaknak”.

A magyar válogatott a szerdán 18 órakor kezdődő, németek elleni találkozót követően, vasárnap 21 órától Skóciával játszik, ugyancsak Stuttgartban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!