Dániában sikeres edző veszi át a magyar fociutánpótlás irányítását

2024. június 17. – 09:26

Dániában sikeres edző veszi át a magyar fociutánpótlás irányítását
Fehér Péter a Honvédtól kerül át az MLSZ-be – Fotó: MLSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Fehér Péter a Magyar Labdarúgó Szövetségnél (MLSZ) folytatja pályafutását, a szakember lesz az utánpótlás válogatottak vezetője – írta a szervezet hivatalos honlapján.

Fehér a dán FC Nordsjaellandnál töltötte pályafutása jelentős részét, ahol az U19-es csapattal dán bajnoki címet is nyert, másodedzőként tevékenykedett a Superligában, illetve vezetőedzői feladatokat is látott el a dán másodosztályban. Olyan dán labdarúgókat készített fel, mint Jores Okore, Emiliano Marcondes, Matthias Jensen és Marcus Ingvartsen, akik később a topligákban, illetve a dán válogatottban kaptak szerepet.

„Ami a szakmai céljaimat illeti, mindenekelőtt egy kis jó kedvet és büszkeséget szeretnék vinni az itthoni játékba, hogy ne felejtsük el, mi az egésznek a lényege, hiszen a foci egy játék. Jókedv és pozitivitás nélkül nem lehet sportot űzni, a sport alapvető tulajdonsága, hogy hibákkal jár együtt.

Amennyiben leragadunk ezeknél a hibáknál, akkor nem tudunk tovább fejlődni. Dániában mindenki előrefelé tekint. Ezt a hozzáállást és mentalitást szeretném a hazai futballkultúrába átültetni, hogy tanuljunk meg minél gyorsabban túllépni a hibáinkon.

Az egységes gondolkodás, a szenvedély, valamint az elhivatottság köré építem a munkámat. Az egységes gondolkodás a legfontosabb!” – osztotta meg a nézeteit az MLSZ honlapján.

Fehér szerint ha sikeres a csapat, akkor lesz sikeres az egyén is. A Honvédnál szerzett tapasztalatai alapján túl sokat beszélünk az egyénről, pedig az egyén csak akkor működik, ha megvan a csapategység.

A szövetség azt is tudatta, hogy a következő idényben az U15-ös válogatottat Szalai László, az U16-ot Szabados József, az U17-et Németh Antal, az U18-at Kemenes Szabolcs, az U19-et Jeremiás Gergő, az U21-et pedig Szélesi Zoltán irányítja. Hatékonyságban és eredményességben szeretnének előrelépni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!