A selejtezőkben az ilyen hibákat nem büntetik góllal, az Eb-n igen

2024. június 15. – 21:11

A selejtezőkben az ilyen hibákat nem büntetik góllal, az Eb-n igen
A magyar futballválogatott játékosai a Svájc ellen 3-1-re elvesztett Eb-mérkőzés után – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar fociválogatott vereséggel kezdte szereplését a németországi Európa-bajnokságon, szinte valamennyi játékos elmondta, így nem lehet elkezdeni egy meccset se. Pláne nem az Európa-bajnokságon. Gulácsi Péter átlag feletti teljesítményén kívül a többiek elmaradtak tudásszintjüktől, így az összkép sem lehetett jó.

„Az első félidő után sok mindent át kellett beszélnünk, megfogadni, amiket mondott a Mister. A magabiztosság rendben volt, de nem voltunk elég élesek, jobban kell felkészülni fejben, száz százalékosan készen kell állni a kezdő sípszó pillanatában, erre kell törekednünk. Annak örülhetünk, hogy még egy ilyen félidő után is egy ki-ki meccset tudtunk játszani, és a második félidőnek volt egy periódusa, amikor mi voltunk fölényben. A gólomnak természetesen nagyon örülök, de még jobb lett volna, ha az első fejesem is bemegy” – így értékelt a magyar gólszerző, Varga Barnabás.

A csereként beálló Bolla Bendegúz úgy látta, hogy pozitívnak kell maradni, és elismerte, borzasztó volt végignézni az első 45 percet a kispadról. Kritikusan hozzátette, nem volt nehéz jobban játszani a második félidőben, mint az elsőben, ebből próbálta kivenni a részét.

„Nem kell becsapni magunkat, ez egy jó kvalitású csapat, aminek egy félidőnyi előnyt adtunk. A küzdeni és az összetartás már sokszor segített ennek a csapatnak, remélhetőleg most is így lesz.”

A 81. válogatott meccsét játszó Nagy Ádám csalódott volt és dühös. Saját magukat okolhatják azért, hogy ilyen lett az első félidő. Nem vették észre időben, mit kell játszaniuk, amikor pressingeltek, akkor visszaállni kellett volna, amikor hátrahúzódtak, akkor kellett volna letámadni.

„Három éve tökösen reagáltunk egy vereségre, most egy a mostaninál komplikáltabb meccs vár ránk, kevesebbet lesz nálunk a labda, de ettől még meg kell mutatni azt, ami bennünk van. A selejtezőkön nem büntették góllal az ilyen hibákat, itt az Eb-n, ezen a szinten azonnal büntetik. Le kell ülnünk, és meg kell beszélnünk este, mi volt jó, és mi nem. És fejben frissebbnek kell lennünk.”

A selejtezőben Litvániában volt egy hasonlóan pocsék félidő, de egy gyengébb csapat ellen sikerült visszajönni a meccsbe, de Svájc egészen minőséget képvisel. A svájciak az előző két Eb-n a csoportkörben csak egyszer kaptak ki, és rendre továbbmentek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!