Svájci portál a magyarokról: Nem rémisztő a csapatuk

2024. június 15. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Nem tartja túl rémisztőnek a magyar labdarúgó-válogatottat az Eb-n ellenünk készülő Svájc közmédiája, amit a Nemzeti Sport szemlézett szombaton. A Svájci Rádió és Televízió (RTS) portálján azt írják, hogy a magyarok egy olyan csoportban lettek veretlenek, amiben Szerbia, Montenegró, Litvánia és Bulgária is szerepelt, ez pedig tiszteletet parancsol. A következőkben már nem lelkendeznek a csoportellenféllel kapcsolatban, amivel szombaton 3-kor csapnak össze:

„De nem rémisztő a csapatuk. A svájciakhoz hasonlóan 3-4-2-1-es felállásban szerveződnek, nincsenek kiemelkedő egyéni képességgel rendelkező játékosaik, és a játékmesterük, a liverpooli Szoboszlai Dominik megsérült a legutóbbi felkészülési mérkőzésen.”

Ezzel szembeállítják a svájci keretet, amiben helyet kapott a három topligában győztes három játékos, így „egy olasz, Yann Sommer, egy angol, Manuel Akanji, és egy német aranyérmes, Granit Xhaka”. Ha ugyanabban a stílusban játszanak majd, mint klubjaikban, az jó alapot adhat majd a válogatottnak.

A cikk megjegyzi még, a svájciaknak jó alkalom lesz ez a meccs túllendülni az előző nagy tornán, a katari világbajnokságon a portugáloktól elszenvedett megalázó, 6-1-es vereségen. Most Murat Yakin szövetségi kapitány fő gondja, hogy megtalálja csapata megfelelő támadó formuláját. Yakin egyébként azt nyilatkozta korábban, nem szabad alulbecsülni a magyarokat.

A Magyarország-Svájc mérkőzést Kölnben rendezik szombaton délután 3 órától.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!